[OBAVIJEST] aglomeracija

ODGODA tečaja za polaganje ispita za voditelja čamca B kategorije
13/10/2020
Spajamo se…
15/10/2020
ODGODA tečaja za polaganje ispita za voditelja čamca B kategorije
13/10/2020
Spajamo se…
15/10/2020

Zbog početka jesenskih uvjeta i time lošeg stanja raskopanih prometnica Grad Mursko Središće uputio je izvođaču radova, investitoru i stručnom nadzoru zahtjev za kontrolu stanja prometnica prilikom izvođenja radova na aglomeraciji Mursko Središće.

U Murskom Središću i susjednim općinama provodi se projekt aglomeracija Mursko Središće. Investitor su Međimurske vode, izvođač radove tvrtka Tegra, dok je Grad Mursko Središće samo poligon na kojem se vrše radovi. Još od potpisa ugovora 2017. godine gradonačelnik poziva i apelira na strpljenje koje je potrebno kod takvih velikih zahtjevnih projekata. Naravno da je nemoguće napraviti aglomeraciju ili pak zamijeniti instalacije bez da se raskopaju prometnice i toga su svjesni i naručitelj radova, izvođači, gradske vlasti, ali i građani koji tu žive i moraju istrpjeti sve problema vezane uz to. Isto tako normalno je očekivati da će se te raskopane prometnice što prije sanirati ili potpuno obnoviti, a do tog trenutka održavati u takvom stanju da se može koliko je to moguće njima normalno prometovati. Prometnice koje su raskopane se zbog prometovanja svakodnevno dodatno oštećuju te nastaju rupe, a iza kišnih dana je to još višestruko gore jer su tada rupe pune vode i blata.

Tražimo od izvođača radova tvrtke Tegra d.o.o. i investitora Međimurske vode d.o.o. i nadzora da se prati stanje prometnica na  kojima se izvode ili su završeni radovi, a naročito poslije kiše i prije vikenda. Pozivamo vas da se prometnice konstantno po potrebi do njenih konačnih obnova saniraju, kako bi se na istima promet mogao nesmetano odvijati.  S obzirom na to da sudionici u prometu, a posebice vozači teških kamiona i teretnih vozila ne poštuju prometna ograničenja na području cijelog grada, Grad Mursko Središće uputio je Policijskoj postaji Mursko Središće zamolbu za kontrolu nadzora brzine na prometnicama na kojima se trenutno izvode radovi, a također i na svim ostalima jer po njima prometuje ta ista mehanizacija.

 

Osim što se ne poštivanjem prometnih pravila ugrožavaju i ostali sudionici prometa, dešavaju se oštećenja na objektima te stvaraju velike vibracije.  Smatramo da bi se trebalo teškom prometnom mehanizacijom, zbog uvjeta na cestama prometovati sporije od propisanih brzina, te upućujemo apel izvođaču radova u tom smislu.


Zahtjev za praćenje stanja prometnica – Aglomeracija Mursko Središće

Skip to content