ODLIČNA VIJEST Iduće godine kreće izgradnja staze na dionici Slemenice – Mursko Središće

Nabava 2 komunalna vozila za odvojeno sakupljanje otpada za MURS-EKOM d.o.o.
15/12/2020
Završena dva velika EU projekta
15/12/2020
Nabava 2 komunalna vozila za odvojeno sakupljanje otpada za MURS-EKOM d.o.o.
15/12/2020
Završena dva velika EU projekta
15/12/2020

ODLIČNA VIJEST Iduće godine kreće izgradnja staze na dionici Slemenice – Mursko Središće

Grad Mursko Središće i državna cesta D 209 koja tu prolazi poznati su po višestruko pojačanom teretnom prometu zbog graničnog prijelaza s Republikom Slovenijom. Pojačani teretni promet tijekom cijele godine i njegov indeks rasta iz godine u godinu povećava rizik od prometnih nesreća. Intenzivna komunikacija gradonačelnika Dražena Srpaka s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskim cestama vezana uz Izgradnju pješačko biciklističke staze uz državnu cestu D 209 od Slemenica do Murskog Središća urodila je plodom.

Hrvatske ceste izradile su cjelokupnu dokumentaciju te ishodile građevinsku dozvolu za projekt Izgradnje pješačko biciklističke staze uz državnu cestu D 209 od naselja Slemenice do Murskog Središća- Ujedno su riješili i sve imovinsko pravne odnose, a cjelokupna projektna dokumentacija je poslana u Odjel nabave Hrvatskih cesta u Zagreb te stoga nema zapreke za početak gradnje navedene pješačko biciklističke staze.

Grad Mursko Središće tražio je očitovanje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u vezi uvrštenja investicije Izgradnje pješačko biciklističke staze uz državnu cestu D 209 od Slemenica do Murskog Središća u Plan investicija Hrvatskih cesta za 2021. godinu.

 

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture očitovalo se da su Hrvatske ceste, Poslovna jedinica Varaždin, pripremile projekt rekonstrukcije državne ceste oznake DC 209, dionica Mursko Središće – Slemenice duljine 7,69km te da će se u sklopu rekonstrukcije ceste na predmetnoj dionici izvesti pješačko biciklistička staza. U očitovanju također stoji da će, prema informacijama Hrvatskih cesta d.o.o., javna nabava za navedeno biti pokrenuta do kraja 2020. godine. Pješačko biciklistička staza biti će izgrađena s obje strane ceste.

 

Uz već postojeću regulaciju teretnog prometa s ovim projektom znatno će se olakšati i zapravo omogućiti prometovanje biciklista i pješaka cijelom dionicom od Murskog Središća do Čakovca, naselja Štrukovec i Žiškovec dobiti će PBS kroz naselje, a sve to će u velikoj mjeri pridonijeti velikoj sigurnosti svih sudionika u prometu. Uz to, Hrvatske ceste su u fazi izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju raskršća i postavljanje semafora u centru grada Mursko Središće.


Skip to content