Održana je završna konferencija projekta Zaželi – pomoći ćemo

Šestero prijatelja biciklista vratilo se na Šetnicu svete Barbare
08/08/2023
MINISTRE, TREBAMO CRPKE
09/08/2023

Održana je završna konferencija projekta Zaželi – pomoći ćemo

U utorak, 08. kolovoza 2023. godine u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće održana je završna konferencija projekta Zaželi – pomoći ćemo.

Projekt „Zaželi – pomoći ćemo“ provodi se na području grada Mursko Središće, općine Mala Subotica i općine Selnica u razdoblju od 8 mjeseci počevši od 15.12.2022. godine. Na projektu je zaposleno ukupno 10 gerontodomaćica, od čega pet na području grada Mursko Središće, tri na području općine Mala Subotica i dvije na području općine Selnica. Gerontodomaćice se posljednjih šest mjeseci brinu za 65 korisnika na području provedbe projekta kojima je pomoć potrebna.

 

Nositelj projekta je Grad Mursko Središće, a projektni partneri su: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatski zavod za socijalni rad, Općina Mala Subotica i Općina Selnica. Ukupni iznos projekta je 64.768,73 €, a financiranje je 100% i to 15% iz državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda.

 

Važnost takvih projekata i zadovoljstvo što se provode na ovom području naglasili su u svojim govorima saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured Čakovec, Nikola Hren. Završnoj konferenciji prisustvovale su i žene koje su na projektu zaposlene kao gerontodomaćice i brinu korisnicima.

 

 

 

Skip to content