Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće

[VIDEO] Svečana sjednica Grada Mursko Središće 2024.
27/06/2024
Svečano obilježena 33. obljetnica zaustavljanja tenkova JNA
27/06/2024
[VIDEO] Svečana sjednica Grada Mursko Središće 2024.
27/06/2024
Svečano obilježena 33. obljetnica zaustavljanja tenkova JNA
27/06/2024

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće

Potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković donio posebno vrijedan dar – najavio gradnju južne obilaznice

Svečanim otvorenjem obnovljenog i adaptiranog Sokolskog doma započela je ovogodišnja svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće. Održana je po prvi put u Sokolskom domu, dvorani koja je prvotno izgrađena 1933. godine, a danas kroz mjeru 7.4.1. pretvorena u novi centar društvenog, kulturnog i sportskog života Murskog Središća. Među brojnim uzvanicima bili su i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora te gradonačelnik Grada Preloga, Ljubomir Kolarek, župan Međimurske županije Matija Posavec, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Krapine, Zoran Gregurović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Miljenko Cmrečak, gradonačelnici i načelnici međimurskih gradova i općina, gradova prijatelja iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske, direktori javnih poduzeća i brojni drugi uvaženi gosti.

Nakon kratkog filmića s predstavljanjem najsvježijih projekta, sve je okupljene pozdravio gradonačelnik Dražen Srpak, naglasivši kako mu je ovo 17. godina služenja Murskom Središću, zahvalivši svima koji su pomogli u realizaciji svih projekata, posebno Vladi Republike Hrvatske koja osigurava sredstva putem EU fondova, te najavivši kandidaturu za još jedan mandat.

Obratili su se još i predsjednik Gadskog vijeća Grada Mursko Središće Miljenko Cmrečak, župan Međimurske županije, Matija Posavec, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora, Ljubomir Kolarek, te potpredsjednik Vlade i ministar, Oleg Butković, koji je donio posebno lijepu vijest i dar, najavivši skoru gradnju južne zaobilaznice Murskog Središće, čime bi sav promet prema industrijskoj zoni zaobilazio ulice u naselju, a što bi ujedno bio i prvi korak ka velikom cilju – zaobilaznici Murskog Središća i mostu na rijeci Muri.

Program je vodio Miljenko Ovčar, a svečanost su pjesmama uveličali Tamara Korunek i Marko Žerjav, te mješoviti pjevački zbor KUD-a Mura. Na svečanoj su sjednici dodijeljene i posebne nagrade.

Tako je počasni građanin Grada Mursko Središće postao Željko Medved, nagrada za životno djelo „dr. Jakov Kostović“ pripala je košarkašima KK Rudar, povelja Lapornik Branku Srpaku i NK Štrukovec, a nagrada Magna cum laude Davidu Pahoru i Ivanu Majsenu. Zahvalnicu gradonačelnika primili su Dragutin Balaž, Vladimir Kukovec, Damir Vrančić, Društvo žena Hlapičina, Društvo žena Mursko Središće, Jurica Novak, Marija Sakač i Bojan Kodba.

 

Skip to content