Održani radni sastanak u svezi postavljanja kamera, pješačkih prijelaza i vibro traka

Novo radno vrijeme reciklažnog dvorište u Murskom Središću
04/03/2021
Na području Murskog Središća postavljena nova igrala za djecu
05/03/2021
Novo radno vrijeme reciklažnog dvorište u Murskom Središću
04/03/2021
Na području Murskog Središća postavljena nova igrala za djecu
05/03/2021

Održani radni sastanak u svezi postavljanja kamera, pješačkih prijelaza i vibro traka

Već duže vrijeme zbog učestalih pritužbi građana razmišlja se o tome kako unaprijediti sigurnost prometovanja na području grada s naglaskom na smanjenje brzine kretanja vozila te omogućavanja sigurnog prijelaza pješaka preko prometnica. U tom cilju već je puno toga i odrađeno pa je tako na glavnoj prometnici postavljena kamera i osvijetljeni su najfrekventniji pješački prijelazi, a na ulasku u naselja postavljeni su preventivni radari/ mjerači brzine.

U cilju usporavanja i sigurnosti prometa također će se rekonstruirati glavno raskrižje te će se postaviti semafori i otoci, a završava javna nabava za gradnju staza od Slemenica do Murskog Središća. Također će se u ulici Marka Kovača na križanju s ulicom Slatine gdje je dječji vrtić  izgraditi kružni tok koji je prirodni usporivač prometa. U srijedu, 03.03.2021. godine održan je radni sastanak u svrhu izrade prometnog elaborata potrebitog za daljnje radnje u cilju smirivanja prometa.

Na sastanku i obilasku su bili gradonačelnik sa suradnicima, ravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini, policijski djelatnici zaduženi za sigurnost prometa, Irena Branović i Kristijan Višnjić te projektant tvrtke Nord-ing. Obilaskom ulica dogovoreno je postavljanje 6 pješačkih prijelaza u Martinskoj ulici i to na sljedećim pozicijama: odvojak Martinske/prečac prema groblju, kod prodavaonice Kitro na dvije pozicije, na križanju Martinske i Mihanovića, na križanju Martinske i Matije Gupca i kod mosta na gornjem potoku. Kamera će se postaviti u Martinskoj ulici kod kč. br. 88 te će mjeriti brzinu u dolazu i odlazu.

U Frankopanskoj će se postaviti dva pješačka prijelaza kod željezničke pruge, a na ulasku u Mursko Središće iz pravca Peklenice postavit će se vibro trake jer je od strane stručnih službi zaključeno da na toj poziciji nema potrebe za postavljanje kamere jer je u neposrednoj blizini željeznička pruga te vozila ionako moraju usporiti zbog obaveznog zaustavljanja. U svim ostalim naseljima osim Štrukovca će se postaviti vibro trake.

U naselju Štrukovec, obzirom što je ono smješteno na državnoj cesti s većim prometom, na ulasku iz pravca Čakovca kod kč. br. 75 postavit će se kamera koja će snimati brzinu u dolasku i odlasku vozila, a također se čeka završetak javne nabave kako bi se nužno potrebne pješačke staze izgradile od strane Hrvatskih cesta.

Skip to content