Peklenica dobila na lotu

Na Šetnici svete Barbare doček u podne uz Zodiac band
27/12/2022
Rekonstrukcija glavnog raskršća u centru Murskog Središća
30/12/2022

Peklenica dobila na lotu

Grad Mursko Središće već godinama ravnomjerno razvija svoja naselja

Na natječaj Hrvatske lutrije prijavili smo gradnju street workout i fitness sprava za vježbanje u Peklenici i uspjeli  u tome, za tu namjenu Hrvatska lutrija daje 12.000,00 eura dok je ukupna investicija 17.308,91 eura

 

Povodom obilježavanja 50 godina rada i djelovanja Hrvatska lutrija raspisala je potkraj mjeseca studenog  natječaj za dodjelu sredstava jedinicama lokalne samouprave za opremanje parkova za vježbanje na otvorenom. Grad Mursko Središće  na navedeni natječaj prijavio je projekt Postavljanje street workout i fitness sprava za vježbanje na otvorenom s uključenom spravom za osobe s invaliditetom, priprema temelja i postavljanje antistress podloga na najfrekventnijem mjestu Peklenici gdje se nalazi Društveni dom, Osnovna škola, vrtić, nogometni klub, Spomen park naftaštva.

 

Slučajnim odabirom (izvlačenjem) Hrvatska lutrija dodijelila je Gradu Mursko Središće maksimalan iznos od 90.414,00 kuna odnosno 12.000,00 eura dok ukupni iznos projekta iznosi 130.414,00 kuna odnosno 17.308,91 eura. Gradonačelnik Grada Mursko Središće danas, 28. prosinca 2022. godine prisustvovao je potpisivanju ugovora te je ujedno bio zamoljeni da se obrati u ime svih dobitnika. Također, gradonačelnik je zahvalio što je Hrvatska lutrija prepoznala važnost ovog projekta koji je usmjereni prema mladim ljudima.

 

Isto tako, zbog iskazane želje mladih Grad Mursko Središće je u travnju 2019. godine postavio street workout sprave za vježbanje na šetnici sv. Barbare u Murskom Središću. Također, u sklopu manifestacije Ljeto uz Muru ove je godine održani prvi Street workout event u Murskom Središće koji se pokazao i više nego dobrim te su brojni građani i posjetitelji uživali u uličnoj vježbi na otvorenom koja je spoj akrobatike i gimnastike.

 

 

Skip to content