PLAN ASFALTIRANJA ULICA

Sveti Nikola posjetio vrtićke mališane u Murskom Središću i Peklenici
07/12/2020
DRUGI NAJBOLJI MENADŽER DRUŠTVENIH PODUZEĆA ZA RADNU INTEGRACIJU U EUROPI IVAN BOŽIĆ NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA DRAŽENA SRPAKA
09/12/2020
Sveti Nikola posjetio vrtićke mališane u Murskom Središću i Peklenici
07/12/2020
DRUGI NAJBOLJI MENADŽER DRUŠTVENIH PODUZEĆA ZA RADNU INTEGRACIJU U EUROPI IVAN BOŽIĆ NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA DRAŽENA SRPAKA
09/12/2020

Projekt aglomeracije se provodi već izvjesno vrijeme u gradu Mursko Središće te okolnim općinama koje su također u obuhvatu Aglomeracije Mursko Središće. Riječ je o vrlo velikom i značajnom projektu kojim će se zaštititi vode i okoliš. Posljedično kod takvih projekata dolazi do iskopavanja i prekopavanja prometnica koje se nakon toga moraju sanirati. Aglomeracija je do sada izvođena u slijedećim ulicama: Brežna, Murska, Matije Gupca, Marka Kovača, Rade Končara, Franje Koroša i Ivana pl. Zajca.

Brežna ulica je u potpunosti sanirana, a kod ostalih zbog tehničkih razloga neke stvari neće moći biti do kraja finalizirane tijekom ove zime ali će sve one biti u urednom stanju. Konkretno, u Murskoj ulici se dio ulice ne može asfaltirati jer se mora još napraviti spoj na Martinsku, a to tehnički nije moguće dok se ne izvede kanalizacija i u Martinskoj ulici te će se u toj ulici na tom djelu riješiti oborinska odvodnja i napraviti sloj s mljevenim asfaltom te će se taj dio zavaljati i tako biti u potpunosti uredan i bez oborinske odvodnje. Isto će se učini i na odvojku Murske prema ulici Matije Gupca.

Slična stvar je u ulici Franje Koroša i Ivana Pl. Zajca gdje se također neki dijelovi ne mogu, zbog izmjene u projektu, do kraja dovršiti te će se tu također napraviti sloj s mljevenim i zavaljanim asfaltom. U ulici Marka Kovača postavljen je grubi sloj asfalta te će tako prezimiti zbog mogućeg slijeganja, a na proljeće kad počnu raditi asfaltne baze će se i druga polovica kolnika pofrezati te će biti postavljeni kompletni novi sloj po toj ulici. Ulica Rade Končara je djelom već postavljeni grubi sloj, a preostali dio će se uskoro postaviti nakon manjih potrebitih popravaka dok će se fini sloj postaviti ako bude dobro vrijeme i pogodne temperature, a ako ne onda također na proljeće. U ulici Matije Gupca u tijeku je izmjena vodovodnih cijevi dok su plinske već prije izmijenjene.

Za kompletnu rekonstrukciju provedena je javna nabava te je sklopljen ugovor s tvrtkom Niskogradnja Huđek  u iznosu od oko 3,5 milijuna kuna. Kad se postave nove vodovodne cijevi tvrtka Niskogradnja Huđek će postaviti oborinsku odvodnju, a nakon toga se moraju sva kućanstva spojiti na nove plinske i vodovodne instalacije te se potom može pristupiti uređenju tampona i asfaltiranju ulice koja će biti u okviru mogućnosti izravnana i proširena. To bi trebalo biti ako bude dobro vrijeme krajem veljače ili početkom ožujka u zavisnosti od toga kad prorade asfaltne baze. U još jednoj fazi po cijeloj dužiti ulice izgraditi će se pješačka staza.

Skip to content