POČELO ASFALTIRANJE ULICA

Zaključci 94. sjednice stručnog kolegija gradonačelnika
23/11/2020
JAVNI POZIV ONLINE JAVNA TRIBINA O SAKUPLJANJU I OBRADI BIOOTPADA
24/11/2020

POČELO ASFALTIRANJE ULICA

Polovicom godine počeli su radovi na aglomeraciji. Proces pripreme radova trajao je gotovo dvije godine obzirom što je riječ o vrlo velikom i zahtjevnom projektu u iznosu od 253 milijuna kuna s kojim se rješava pitanje zaštite voda na području cijele aglomeracije Mursko Središće koje obuhvaća Grad Mursko Središće, općine Sveti Martin na Muri, Selnica i Vratišinec.

 

Naravno kad se takav projekt izvodi dolazi do neizbježnog raskopavanja ulica kako bi se fekalne cijevi mogle postaviti. Uz to u nekim ulicama kao što je ulica Matije Gupca koja se sada u potpunosti rekonstruira postavljaju se i ostale nove instalacije kao što su voda, plin, oborinska odvodnja.

 

Svakako treba pohvaliti strpljivost i razumijevanje naših građana za sve probleme koji se kod takvih radova pojavljuju. Investitor ovog projekta su Međimurske vode, a kojeg Grad sufinancira s 5 milijuna kuna dok je izvođač domaća tvrtka Tegra. Grad Mursko Središće intenzivno s njima surađuje kako bi se problemi koji nastaju u hodu otklanjali te kako bi se projekt što kvalitetnije i na vrijeme realizirao. U tom cilju gradonačelnik Dražen Srpak je sazvao više sastanaka na kojima je tražio od investitora i izvođača da se radovi izvode kvalitetno i na vrijeme, a da se raskopane ulice što prije vrate u prvobitno stanje. Rok za sanaciju ulica u kojim su radovi oko postavljanja fekalne kanalizacije i kućanskih priključaka završeni je 8. Prosinac. Moguće je da se radovi koji dan zbog objektivnih razloga ili vremenskih neprilika produže.

 

Danas je započelo asfaltiranje u ulici Slatine gdje je ujedno i šest novih gradilišta koja su sva rasprodana te odvojak od Tid extra prema tvrtki Sobočan interijeri kako bi se rasteretio promet u ulici Marka Kovača, a radovi se trebaju nastaviti odmah na ostalim prometnicama s naglaskom na županijske ceste.

 

Za iduću godinu Grad Mursko Središće planira postaviti na ulicama koje će biti završene uzdignute plohe s pješačkim prijelazima u cilju smanjenja brzine kretanja vozila. Radi se o ulici Marka Kovača u kojoj će se također projektirati kružni tok na raskršću Marka Kovača – Poljska – Slatine, Martinskoj, na ulasku u Hlapičinu iz pravca Sv. Martina, na ulasku u Peklenicu iz pravca Vratišinec, na ulasku u Križovec iz pravca Miklavec i na ulasku u Štrukovec iz pravca Čakovec ako dozvole Hrvatske ceste.

 

Ulica Matije Gupca će biti u potpunosti rekonstruirana te je u njoj fekalna kanalizacija s priključcima završena. Nova plinska mreža je gotova. Trenutno se izvode radovi na promjeni vodovodne mreže. Uskoro će početi radovi na oborinskoj odvodnji, a sva kućanstva je potrebno spojiti na novu vodovodnu i plinsku mrežu, a nakon toga ide asfaltiranje, a potrebno je još izgraditi pješačku stazu dužinom cijele ulice što je novi trošak od više od milijun kuna.. Ako bude dobro vrijeme pripremni radovi bi trebali završiti do kraja veljače, a odmah nakon toga kada s radom ponovno počinju asfaltne baze ulica će se asfaltirati. Ukupna vrijednost rekonstrukcije ulice Matije Gupca je više od 20 milijuna kuna. Gradonačelnik Dražen Srpak želi zahvaliti svim stanovnicima te ulice koji će zasigurno podnijeti najteži teret u ovom projektu na strpljenju i razumijevanju, a kada sve bude gotovo će ova ulica naslonjena na rijeku Muru i šetnicu biti jedna od najljepših u gradu, a za koju je u prvoj fazi Grad Mursko Središće osigurao 3 i pol milijuna kuna.

Skip to content