Početna konferencija – Zaželi – pomoći ćemo

Bonovi za Uskrs za umirovljenike s područja grada Mursko Središće
09/02/2023
Danas u Centru za kulturu „Rudar“ počinje program povodom Valentinovog
12/02/2023

Početna konferencija – Zaželi – pomoći ćemo

U petak,10. veljače 2023. godine u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće održana je početna konferencija projekta Zaželi – pomoći ćemo.

Projekt „Zaželi – pomoći ćemo“ provodi se na području grada Mursko Središće, općine Mala Subotica i općine Selnica u razdoblju od 8 mjeseci počevši od 15.12.2022. godine. Na projektu će biti zaposleno ukupno 10 gerontodomaćica, od čega četvero na području grada Mursko Središće, četvero na području općine Mala Subotica i dvije na području općine Selnica. Gerontodomaćice će ukupno brinuti za minimalno 60 korisnika na području provedbe projekta.

Nositelj projekta je Grad Mursko Središće, a projektni partneri su: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatski zavod za socijalni rad, Općina Mala Subotica i Općina Selnica. Ukupni iznos projekta je 488.000,00 kuna ili 64.768,73 €, a financiranje je 100% i to 15% iz državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda.

Svojim govorima saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Mursko Središće, Dražen Srpak, načelnik Općine Mala Subotica, Valentino Škvorc i načelnik Općine Selnica, Ervin Vičević te Nikola Hren, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured Čakovec istaknuli su zadovoljstvo dobrom suradnjom među partnerima – institucijama i Općinama te Gradom kao i važnost takvih projekata za stanovništvo.

 

Skip to content