Pokreće se promjena prostornog plana

Pročistač otpadnih voda u Murskom Središću započeo s pokusnim radom
29/03/2023
Uz najveći kršćanski blagdan u CZK Rudar ciklus filmova vjerske tematike
30/03/2023

Pokreće se promjena prostornog plana

Prostorni plan je temeljni dokument kojim se uređuje sve što govori o mogućnostima gradnje na nekom području. On je živo tkivo, a lokalna samouprava mora uvažiti želje i potrebe ljudi koji žive na tom prostoru. Prvenstveno mora biti tako koncipiran da svojim regulama i  rješenjima donosi dobrobit za građanstvo te privredne subjekte ali na način da se njima nikome ne šteti.

On svakako mora biti usklađen sa zakonima Republike Hrvatske, biti odobren od Zavoda za prostorno planiranje te proći kroz javnu raspravu prilikom donošenja. Ovim izmjenama uredit će se neke točkasto utvrđene pozicije za koje su već iskazane potrebe stanovnika, a uz to se pozivaju svi zainteresirani da se uključe kroz javnu raspravu ili pak za svoje želje i potrebe upute Gradu Mursko Središće pismo namjere.

Ovim izmjenama također će se urediti mogućnost postavljanja solarnih elektrana, a svakako to neće biti dozvoljeno u neposrednoj blizini stambenih naselja ili kuća.

Na tu temu smo već primili više poziva nezadovoljnih građana. Izmjene prostornog plana pokrenut će se na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća u najkraćem mogućem roku.

Skip to content