POZITIVNO OCIJENJENA ADMINISTRATIVNA PROVJERA PROJEKTA “JAVNO DJEČJE IGRALIŠTE” KOD RUDARSKE ETNO KUĆE

Božićna čestitka gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka
24/12/2020
Crkveni zbor župe u Murskom Središću dobio svoju monografiju
28/12/2020

POZITIVNO OCIJENJENA ADMINISTRATIVNA PROVJERA PROJEKTA “JAVNO DJEČJE IGRALIŠTE” KOD RUDARSKE ETNO KUĆE

Na natječaj LAG-a, Grad Mursko Središće aplicirao je projekt “Javno dječje igralište” koje će biti smješteno uz Rudarsku etno kuću.

 

Gradu Mursko Središće je na Badnjak stigla Odluka o rezultatu administrativne kontrole kojom se utvrđuje da je Zahtjev za potporu za provedbu tipa operacije 7.4.1. “Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. “Provedba operacija unutar CLLD strategije” pozitivno ocijenjen.

 

Cilj je da se novi turistički proizvod nadopuni novim atraktivnim sadržajima prilagođenima za djecu te da se time dobije adekvatni kutak za odmor za lokalnu djecu ali i turiste te da se upotpuni cjelina s ostalim turističkim atrakcijama. Predviđeno je da se postave: metalna ljuljačka za djecu u invalidskim kolicima, dva tobogana, ljuljačka košara, ljuljačka za malu djecu sa zaštitom, dječji vlak s dva vagona, dječja kućica, tunel za provlačenje, dvije njihalice.

 

Također, sredstvima iz proračuna Grada ugradila se je nova vanjska stolarija te će se završiti kompletni projekt uređenja i opremanja Rudarske etno kuće.

 

Skip to content