PRESELJENJEM GRADSKE UPRAVE RJEŠAVA SE VIŠE PROBLEMA

Svako kućanstvo dobiva letak s kontakt brojevima vezanih uz Aglomeraciju Mursko Središće
26/09/2020
PONOVLJENI JAVNI POZIV za iskazivanje interesa radi sklapanja ugovora o zakupa javne površine
30/09/2020

PRESELJENJEM GRADSKE UPRAVE RJEŠAVA SE VIŠE PROBLEMA

Gradska uprava Grada Mursko Središće od danas se nalazi na novoj lokaciji – Trg braće Radića 4 odnosno u nekadašnjoj zgradi stare škole, a potom i gradskog dječjeg vrtića. Navedena zgrada u potpunosti je preuređena uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa sredstvima u iznosu od 500.000,00 kuna.

Stara lokacija Gradske uprave u sklopu Centra za kulturu „Rudar“ već se preuređuje. U te prostorije bit će smješteni: Matični ured, Urbanizam, Ispostava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Ispostava Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Ured za gospodarstvo, zdravstvo i socijalnu skrb (županijski ured), Murs-ekom. Tako će velika većina tih ureda biti na jednom mjestu te će se tako olakšati građanima. Isto tako, uštedjet će se na plaćanju najma za prostorije u kojima su isti trenutno smješteni.

Plan je da Urbanizam uskoro dobije punu funkciju i da se ovdje izdaju građevinske dozvole te je gradonačelnik o tome ozbiljno porazgovarao sa županom te mu se ovim putem zahvaljuje.

U obnovljenoj zgradi Dobrovoljno vatrogasnog društva Mursko Središće smješteni je odjel policije, a plan je da se usele i u sadašnje prostore Murs-ekoma jer je Policijska postaja velika s puno ljudi, a bez dovoljno prostora.

Nakon što se navedeno riješi poslat će se zahtjev u Ministarstvo graditeljstva i državne imovine koje vodi međimurski ministar Darko Horvat za povrat stare sportske dvorane u vlasništvo Grada Mursko Središće o čemu je gradonačelnik Dražen Srpak već razgovarao s Ministarstvom financija i dobio načelni pristanak za to. Ovim putem zahvaljujemo ministru Horvatu na pomoći kod brojnih projekata. S obzirom na kronični nedostatak termina u sadašnjoj sportskoj dvorani, preuređenjem stare sportske dvorane taj problem bi se riješio.


PROSTORIJE NOVE GRADSKE UPRAVE

Skip to content