Pripazite na brzinu

[JAVNI POZIV] za predaju seminara, završnih i diplomskih radova ili doktorskih disertacija vezanih uz Mursko Središće
05/11/2021
Centar za kulturu „Rudar“ Mursko Središće– u kino i dalje bez COVID potvrde
06/11/2021

Pripazite na brzinu

Ovih dana završena je rekonstrukcija Martinske ulice te je ona puštena u slobodan promet nakon što je duže vrijeme bio dozvoljen promet samo za stanare. Kao što je već bilo objavljeno u njoj je postavljena kamera za kontrolu brzine kretanja vozila te upozoravamo sve koji njome prometuju da brzinu prilagode popisima kretanja vozila u naseljenom mjestu od 50 km/h kako ne bi nepotrebno bili izloženi plaćanju kazni. Na ulasku u grad nedugo je postavljen semafor „palim crveno“ te semafor za pješačke, također u svrhu smanjenja brzine kretanja, jer sva vozila koja se kreću iznad propisane brzine putem radara uzrokuju paljenje crvenog svijetla te se tako u potpunosti moraju zaustaviti, ne smo oni već i ostali sudionici u prometu na tom potezu, a puno jednostavnije je jednostavno poštivati propisanu brzinu kretanja.

 

Kamera koja je postavljena kod trgovine Konzum na toj poziciji više nema svrhu te će se ista preseliti prema centru u razini križanja s Maksima Gorkog kako bi pokrila tu dionicu, a ujedno i križanje Tekstilne i Marka Kovača s glavnom prometnicom zbog smanjenja prometnih nesreća.

U ulici Marka Kovača na križanju s Poljskom ulicom i ulicom Slatine postavljen je također semafor za pješake i semafor „palim crveno“ i bit će u punoj funkciji idući tjedan te će omogućiti nesmetan prolaz pješacima prema dječjem vrtiću i smanjiti brzinu kretanja na toj prometnoj ulici u razinu dozvoljene. U izradi je također prometni elaborat za postavljanje više pješačkih prijelaza na cijelom području grada. Na ulasku u naselja predviđa se postaviti vibro trake za smanjenje brzine.

Sve ove mjere su tehničkog karaktera i potrebite su kako bi se opasnost za sve sudionike u prometu svela na najmanju moguću razinu, a ona najbolja mjera je zapravo najjeftinija i najjednostavnija, a to je savjesno i odgovorno ponašanje u prometu svih sudionika te njihovo poštivanje prometnih propisa.

 

Skip to content