Priprema se program za Ljeto uz Muru

Stara sportska dvorana aplicirat će se na EU fondove
08/06/2021
Udruga umirovljenika Čakovec turistički obišla Mursko Središće
09/06/2021

Priprema se program za Ljeto uz Muru

Nakon što je prošlogodišnje izdanje Ljeta uz Muru zbog epidemioloških mjera otkazano, pripreme za održavanje ovogodišnjeg u punom su jeku.  U nedjelju, 27. lipnja, svečano će se obilježiti Dan grada i spomendan zaštitnika Murskog Središća, sv. Ladislava. Obilježavanje će započeti svetom misom, nakon čega će uslijediti otvaranje novog dječjeg igrališta kraj etno kuće. Igralište je inovativno, u rudarskom stilu i uklopit će se i u turističku ponudu Grada Mursko Središće. Isti dan u 16.00 sati održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća. U ponedjeljak, 28. lipnja, u 17.00 sati obilježit će se 30 godina zaustavljanja tenkova u Murskom Središću. S tridesetogodišnjim odmakom svjesni smo da možemo biti sretni i zahvalni što zahvaljujući trezvenosti i strpljenju odgovornih ljudi u Murskom Središću nije bilo stradalih i što je grad ostao čitav. Vikend kasnije, 3. srpnja, održat će se neke od tradicionalnih manifestacija, poput Murske alke i Sajma domaćih proizvoda. Građani ili OPG-evi koji žele sudjelovati na Sajmu domaćih proizvoda svoje prijave mogu početi slati. Navečer tog dana održat će se i jedna novost u programu Ljeta uz Muru. Iako je planirano još prošle godine, zbog nepovoljne epidemiološke situacije na kraju se nije održao, pa će posjetitelji po prvi put u ambijentu šetnice uz Muru doživjeti „Murski wine fest“. U suradnji s međimurskom udrugom vinara „Hortus Croatiae“ predstavit će se međimurska vina, a dodatni ugođaj stvorit će i tamburaši, a budu li epidemiološke mjere dopustile i Srebrna krila.  Dan kasnije održat će se „Gradski kotlići“ na ribnjaku Zalešće.

Ljeto uz Muru zatvorit će se pivskom manifestacijom „Craft beer fest“ 10. srpnja na šetnici uz rijeku Muru. Nakon što će uživati u najboljim međimurskim vinima, tjedan kasnije posjetitelji će tako moći probati najbolje pive kućne radinosti. Atmosferu će podgrijavati zvukovi DJ-a i ostaje nam samo nadati se da će i vremenske prilike poslužiti. Tradicionalno, u sklopu Ljeta uz Muru održat će se ribičko natjecanje „Kup grada“.

Kao i svake godine do prošle, za Ljeto uz Muru planirano je i dogovarano više koncerata. Trenutne epidemiološke mjere tako su propisane da ih Grad i Turistička zajednica kao organizatori nikako ne mogu ispuniti, jer je riječ o otvorenom prostoru koji se ne može kontrolirati, a i takav prostor prema sadašnjim mjerama podliježe obvezi provođenja mjera, u smislu osiguravanja 4 metra kvadratna za svaku osobu te obvezi odvajanja posjetitelja i osiguravanja distance. Kada bi se koncerti održali u zatvorenom šatoru, s obzirom na propisane mjere u njemu bi moglo biti najviše 150 ljudi, a uz to, plesni podij je zabranjen. Dođe li do novog popuštanja mjera s danom 15. lipnjem, a time i mogućih ispunjavanja propisanih mjera s naravno puno većim brojem posjetitelja, svakako je želja da se koncerti održe, a ako ne, možda to bude moguće s daljnjim popuštanjem mjera.

Skip to content