Projekt Aglomeracija Križovec i Štrukovec

JAVNA OBAVIJEST – Lovna godina 2023./2024.
27/03/2023
Uz Klapu Dičaki, Ivu Perojevića i Žigu predstavit će se pjesmarica s narodnim pjesmama Gradišćanskih Hrvata
28/03/2023

Projekt Aglomeracija Križovec i Štrukovec

Gradsko vijeće Grada Mursko Središće održano je danas, 27. ožujka, a na dnevnom redu bio je Zaključak o prihvaćanju/ne prihvaćanju prijave projekta aglomeracije u naseljima Križovec i Štrukovec. Sjednici Gradskog vijeća prisustvovala je direktorica Međimurskih voda Sunčana Glavina sa suradnikom Dariom Banom  koji su vijećnike upoznali s planom i provedbom projekta kao i financijskom konstrukcijom istog.

Po izlaganju gradonačelnika Dražena Srpaka i Međimurskih voda, nakon rasprave, tj. izjašnjenja svih vijećnika po navedenoj točki vijećnici su projekt podržali s devet glasova ZA. Vijećnici SDP-a  bili su suzdržani te svojim glasovima nisu podržali prijavu projekta Aglomeracija Križovec i Štrukovec.

Križovec i Štrukovec također zaslužuju dobiti Aglomeraciju – istaknuo je gradonačelnik gradskim vijećnicima.

Taj projekt za Grad Mursko Središće nosi ozbiljno financijsko opterećenje, pošto se uz navedeni projekt u sljedeće dvije godine mora provesti i završiti i projekt dogradnje dječjeg vrtića, rekonstrukcija stare sportske dvorane (Sokolski dom), prijavljen je projekt izgradnje planinarskog doma, a prijavit će se i projekt rekonstrukcije Gradske tržnice i energetska obnova postojeće sportske dvorane.

Za navedene projekte potrebno je također sufinanciranje. Unazad petnaestak godina niz infrastrukturnih, sportskih i turističkih projekata uspješno je provedeno.

Iako će to predstavljati izazove za proračun Grada Mursko Središće, to su sredstva i prilika koja se ne smije propustiti, jer sredstva za tu namjenu moguće neće više biti na raspolaganju, te bi se projekt stoga morao financirati u potpunosti sa sredstvima iz gradskog proračun, a što bi iznosilo oko 5 milijuna eura. Uspješnom prijavom i provedbom projekta taj teret je višestruko manji te iznosi oko 700 tisuća eura.

Ako projekt Aglomeracije bude odobren uz već odobrenu dogradnju vrtića za koji grad mora osigurati svoj udio od oko 1 milijun eura te uz već navedene projekte stare i nove sportske dvorane, a sve to mora biti završeno do kraja 2025. godine, govori da je to zapravo najveći problem, jer je u dvije godine potrebno osigurati velika financijska sredstva za sufinanciranje.

Unatoč tome, velikom većinom glasova Gradsko vijeće podržalo je uz sve već one odobrene projekte i prihvaćanje projekta aglomeracije Križovec i Štrukovec.

 

 

Skip to content