Projekt uređenja Gradske tržnice

Organiziran prijem za uspješne udruge, klubove i pojedince u Murskom Središću
30/01/2021
Potreba za smirivanjem prometa
02/02/2021

Projekt uređenja Gradske tržnice

Već dugo godina u centru grada postoji tržnica, a četvrtkom i sajam. Kroz godine se je uređivala, asfaltirala, postavljeni su novi štandovi, do tržnice je uređeni javni wc, a prije desetak godina četvrtak je postao sajmeni dan. Svi korisnici plaćaju minimalnu naknadu za korištenje svih resursa. Obzirom što je najavljen javni poziv kroz mjeru 7.4 / EU fondovi – tržnice i ostala infrastruktura, Grad Mursko Središće žurno pristupa izradi projektne dokumentacije te ishođenju građevinske dozvole za taj projekt.

 

Na sljedećem Gradskom vijeću upravljanje tržnicom povjerit će se komunalnom poduzeću Murs-ekom koje će ujedno biti i prijavitelj projekta, jer tako nalažu pravila iz javnog poziva. Želja je da se cijeli prostor natkrije, postave novi pultovi za prodaju te dva objekta u skladu sa sanitarnim propisima za prodaju mliječnih proizvoda, kolača, pilića ….Ujedno bismo time dobili veliki natkriveni prostor koji u budućnosti može služiti za razne događaje, manifestacije neovisno o vremenskim uvjetima. Još ne postoji stručna projektantska procjena o visini investicije, ali želja je da to ne bude više od 2 milijuna kuna.

 

Nakon ispitivanja tržišta najpovoljnija ponuda za izradu projekta bila je ponuda tvrtke OGP d.o.o. iz Preloga u visini od 52.500,00 kuna. Projekt obuhvaća izradu glavnog projekta potrebnog za ishođenje građevinske dozvole i gradnju te 3D vizualizaciju, a  rok za izradu projekta i ishođenje građevinske dozvole je maksimalno 60 dana kako bi se projekt mogao, čim se otvori javni poziv, prijaviti za financiranje putem EU fondova, a vjerujemo da s obzirom na već odlična iskustva Grada Mursko Središće u prijavljivanju projekata može biti pozitivno ocijenjen.

Skip to content