Projektni partneri i općine prijatelji u posjeti Murskom Središću

U Murskom Središću proizvodimo vrhunski kompost
20/03/2023
Umirovljenici iz Murskog Središća mogu koristiti bonove od srijede 22. ožujka u trgovini KTC i mesnici KIŠ
21/03/2023

Projektni partneri i općine prijatelji u posjeti Murskom Središću

Grad Mursko Središće je putem projekta „Energy tour“ prošle godine uredio dvije nove turističke lokacije: Spomen park naftaštva u Peklenici i Interpretacijski centar „Spomen dom rudarstva Cimper“ u Murskom Središću. Vrijednost projekta za Mursko Središće bila je oko 300.000,00 eura, a brojni posjetitelji već su obišli navedene lokacije.

Na tom su projektu partneri i jedinice lokalne samouprave iz Mađarske, Lenti, Gosztola i Lovászi. Danas su navedene lokacije posjetili svi projektni partneri, te predstavnici prijateljskih općina i gradova, iz Lendave župan Janez Magyar i iz Male Subotice načelnik Valentino Škvorc. Kroz ovaj je projekt ostvarena odlična suradnja, a otvorene su već ideje i za sljedeće projetno razdoblje, kako s Mađarskom, tako i susjednom Slovenijom. Osim što su saznali detalje iz bogate naftaške i rudarske povijesti Murskog Središća, posjetiteljima je prezentiran i pročistač otpadnih voda iz projekta aglomeracije te tribina lokalnog trećeligaša, NK Rudar.

Gradonačelnik Dražen Srpak naglasio je da, iako projekt Energy tour službeno traje, već se pripremaju temelji za buduće projekte, što je ključno za pogranična naselja, a ulaskom u schengensku zonu ta suradnja će još dodatno dobiti na važnosti.

 

Skip to content