Prvi maj u prirodi

Tretirane larve komaraca u Murskom Središću
30/04/2021
Potpisan Ugovor s tvrtkom Tegra za asfaltiranje ulice u Štrukovcu
30/04/2021

Prvi maj u prirodi

Zbog već dobro poznate situacije s pandemijom koronavirusa, u Murskom Središću neće biti tradicionalnog obilježavanja Međunarodnog praznika rada. Ipak, pozivamo sve građane da Prvi maj provedu na sigurnom – u prirodi. Produžena šetnica do Svetog Martina na Muri je nedavno markirana od strane PD Bundek, a u suradnji s Međimurskom prirodom postavljene su i prve info table koje šetnicu polako pretvaraju u poučnu stazu. Na poučno pješačkoj stazi postavljeni su stupići kako bi se šetačima, biciklistima, obiteljima s djecom osigurala sigurna šetnja i vožnja. Na stazi se ne dozvoljava promet osobnim, teretnim vozila, traktorima, motor kotačima i quadovima. Od navedene regulacije izuzimaju se Hrvatske vode koje put koriste za svoje potrebe, vlasnici parcela te lovci i ribiči koji stazu koriste za nadzor, obilazak ili za potrebe gospodarenja lovištem i otvorenim vodama kojima upravljaju.

Na sam Prvi maj otvorit će se i Skela bar, kafić kod izletišta skele Fusek koji će sve prolaznike osvježiti pićem. Također, skela koja putnike prevozi preko Mure će umjesto uobičajenog razdoblja prometovati cijeli dan, pa svi izletnici mogu uživati i u ljepotama Napolitanki i Malog Balatona. Kod izletišta skele Fusek ubrzo će biti postavljeno i odbojkaško, nogometno i košarkaško igralište, te dječja igrala.

Iako boravak u prirodi predstavlja najsigurniji i najzdraviji način provođenja Međunarodnog praznika rada, pozivamo ipak sve građane da se prilikom osvježenja u kafiću ili prevoženja preko Mure pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera..

Skip to content