Radovi na aglomeraciji u Murskom Središću privode se kraju

Čeka nas poseban filmski vikend u Centru za kulturu „Rudar“ – ulaz na sve projekcije besplatan
26/10/2021
Murs Ekom kupio novi stroj za posipavanje prometnica solju
26/10/2021

Radovi na aglomeraciji u Murskom Središću privode se kraju

Radovi na najzahtjevnijem infrastrukturnom projektu u Murskom Središću polako se privode kraju. Ovih godinu i pol koliko traje EU projekt održano je niz koordinacija, sastanaka, dogovora, a sve u cilju da se radovi odrade kvalitetno te da se ubrzaju kako bi se promet i nadalje odvijao normalno. Ovim projektom odrađeno je niz radova: postavljanje fekalnih cijevi, zamjena plinskih i vodovodnih instalacija, sva kućanstva priključena su na novi sustav, obnovljene su ili će se obnoviti pješačko biciklističke staze, prometnice dobivaju novi asfaltni sloj. Nažalost, kod ovako velikih i zahtjevnih projekata neminovno je da se suočavamo s nizom problema, a kod ovog projekta najviše su ispaštali naši građani kojima se ponovo zahvaljujemo na strpljenju.

Danas, 26. listopada, odrađuju se završni radovi na jednoj od najprometnijoj prometnici, Martinskoj ulici. Po završetku radova na Martinskoj ulici, izvođači se sele u ulicu Matije Gupca kako bi se i najstarija ulica završila, tj. kako bi prometnica dobila završni fini sloj asfalta. Kao što smo izvijestili prošli tjedan radovi na uklanjanju mosta nisu se do sada mogli izvesti zato što za most ispod ceste nije bilo saznanja, a i zbog velikog obujma radova izvođači se suočavaju s nedostatkom ljudskih resursa, a i za odobrenje je bilo potrebno izraditi cjelokupnu projektnu dokumentaciju, odnosno projekt rušenja te tehničko rješenje izgradnje cjevovoda fekalne i oborinske odvodnje nakon rušenja mosta kako bi do zime ta nezgodna točka također bila riješena. Prema planu izvođača radova nakon završetka ulice Matije Gupca prionut će se sanaciji navedenog mosta.

Ulica Vladimira Nazora odrađuju se radovi zamjene vodovodne mreže te rekonstrukcija pješačko biciklističke staze i asfaltiranje kolnika. U Frankopanskoj ulici se izvode radovi plinske mreže, zatim elektro radovi i po završetku navedenih radovi ista će se asfaltirati.

U prvoj polovici iduće godine planiraju se izvesti radovi na ulici Josipa Broza Tita, zbog čega Grad Mursko Središće traži od naručitelja Međimurskih voda i Hrvatskih voda da se u tom vremenu preusmjeri kamionski promet.

Sutra, u četvrtak 27. listopada, Martinska ulica asfaltirat će se finim slojem asfalta. Molimo stanare tih ulica da u vrijeme asfaltiranja ista ostavljaju van same zone asfaltiranja, jer je moguće da će im prilaz dvorištu biti otežan ili privremeno onemogućen.

Skip to content