Romantična zagorska komedija kao dio kajkavskih poslastica ovog vikenda u Centru za kulturu „Rudar“

U Centru za kulturu „Rudar“ čeka nas uzbudljivi filmski vikend s jednim glazbenim intermezzom
25/10/2022
Glazbeni intermezzo u vidu Veselih Međimuraca u Centru za kulturu „Rudar“
27/10/2022

Romantična zagorska komedija kao dio kajkavskih poslastica ovog vikenda u Centru za kulturu „Rudar“

Ovaj vikend donosi nekoliko kajkavskih poslastica u Centar za kulturu „Rudar“, a među njima je i romantična zagorska komedija „Nosila je rubac črleni“. Redatelj je Goran Dukić, a glume redom poznati domaći glumci. Radnja je smještena u Hrvatsko zagorje ratnih devedesetih godina prošlog stoljeća. Film je na rasporedu u petak i subotu u 20:00 sati.

RADNJA:

Sveznajući narator Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba u romantičnoj komediji s puno pjevanja u pitomom Hrvatskom Zagorju u ratnim devedesetima. Od oružja prisutni tek lovačka puška i plastični pištolj. Sitnim vezom slatko-gorkih zapleta dominiraju drama prve svinjske ljubavi u trenutku zračne uzbune te kvar frizerske haube na pola frizure. Svadba, prošćenje, prpošni napjevi, Majka Božja, sir, vrhnje i happy end – uključeni.

Na snimanju nije stradao nitko, ali zato je novorođenih pajceka ukupno 16! Ovaj se dugometražni igrani film polako, ali sigurno stvarao. Kako to i inače biva. Nama je (od samostalnosti) prvi. I zato nam je posebno drag i važan.

Skip to content