S Teatrom Gavran proslavili Valentinovo i otvorili bogatu kazališnu sezonu – slijedi Pizza s Krešom

Danas u Centru za kulturu „Rudar“ počinje program povodom Valentinovog
12/02/2023
Energy Tour Video – promo video
14/02/2023
Danas u Centru za kulturu „Rudar“ počinje program povodom Valentinovog
12/02/2023
Energy Tour Video – promo video
14/02/2023

S Teatrom Gavran proslavili Valentinovo i otvorili bogatu kazališnu sezonu – slijedi Pizza s Krešom

U Centar za kulturu „Rudar“ ubrzo stižu Robert Kurbaša, Krešimir Mišak, Jadranka Elezović, Ecija Ojdanić i mnogi drugi

 

Teatar Gavran je predstavom „Savršeni partner“, ljubavnom komedijom od gotovo 2 sata proslavio u Murskom Središću Valentinovo i otvorio bogatu kazališnu sezonu. Slijedi gostovanje Roberta Kurbaše i Krešimira Mišaka s predstavom „Pizza s Krešom“, koja je na rasporedu 26. veljače s početkom u 19.00 sati.


O PREDSTAVI:

Po motivima iz nezavisnog američkog filma s početka 80-ih godina prošlog stoljeća “Moja večera s Andreom” ova kazališna predstava”Pizza s Krešom” ponire u tematiku smisla života i naših težnji u potrazi za individualnom srećom.Dvoje ljudi koji pripadaju intelektualnoj eliti našeg suvremenog društva svoje stavove o životu iznose na “obdukcijski stol intelekta” u jednoj kvartovskoj pizzeriji.Pa ipak možda nisu svjetonazorski stavovi to što traže ,nego prava i na ispravan način postavljena pitanja o prirodi ljudskog bića i njegovom mjestu u univerzumu.U ovom kazališnom komadu sa tri lika njih će zasigurno biti puno i bosti će upravo tamo gdje treba ,izazivajući kod gledatelja reakciju koja nam je u ovom 21-om stoljeću geostrateških,političkih,ekonomskih,moralnih i etičkih,religoznih i duhovnih previranja potrebna kako bi se što bolje pripremili za ono što nam tek dolazi… Ovakvi sadržaji gdje se progovara odnosno na sav glas promišlja ljudska egzistencija i pitanja koja nas tište u suvremenom svijetu od teorija zavjere i urote do zlouporabe znanstvene misli, kazališna umjetnost mora naći način kako bi publici približila različite stavove i postavila adekvatna pitanja sve kako bi pojedinac sam donio zaključak i dijagnozu vremena u kojem živi. Stoga mislim da je za duhovno zdravlje a scenska kultura je tu nužno potreban medij, esencijalno postavljati ovakve i slične komade na kazališnu scenu kao terapetsko sredstvo emocionalne i mentalne higijene građana naše zemlje.

Autor, redatelj i dramaturg: Robert Kurbaša

Igraju: Nika Levak, Krešimir Mišak, Robert Kurbaša

Glazba: Black Coffee

Majstor tona i rasvjete: Bruno Dragoje


Ulaznice za predstavu možete kupiti ovdje:

https://czk-rudar.hr/#details?st=35&po=2023-02-26

I na blagajni Centar za kulturu „Rudar“, ovog tjedna u terminu:

Utorak 15.00 – 19.00 sati

Srijeda: 09.00 – 12.00 sati i 15.00 – 19.00 sati

Petak 15.00 – 19.00 sati

 

Također, možete kupiti ulaznice i za nadolazeće predstave, Tvornice smijeha za Dan žena s dobro poznatom Jadrankom Elezović i predstavom „Prvi se muževi bacaju u vodu“( https://czk-rudar.hr/#details?st=36&po=2023-03-08 ). U travnju i svibnju dolazi nam i Kazalište Moruzgva Ecije Ojdanić, te Ludens Teatar iz Koprivnice.

 

 

Skip to content