„September v Središću“ – „Krtice“ ponovo oduševile i nasmijale posjetitelje

Predstava Kerekesh Teatra Krtice seli u Centar za kulturu „Rudar“ – predstava je u 17 sati, ulaz besplatan
08/09/2022
ZAMJENIK DIREKTORA HRVATSKIH VODA DAVOR VUKMIRIĆ OBIŠAO RADOVE NA AGLOMERACIJI MURSKO SREDIŠĆE
09/09/2022

„September v Središću“ – „Krtice“ ponovo oduševile i nasmijale posjetitelje

„September v Središću“ nova kulturno turistička manifestacija započela je prošli vikend Festivalom hrvatske pučke drame – Murski cimeri, izložbom traktora old timera, a nastavljena je u četvrtak predstavom Kerekesh Teatra „Krtice“. Iako je prvobitno bilo zamišljeno da se predstava održi na nogometnom igralištu na izletištu „Fusek“ obzirom što se i cijela priča odvija na nogometnom terenu, zbog kiše je ista preseljena u Centar za kulturu. Predstava koja je odigrana više od 200 puta ponovo je oduševila posjetitelje.

Nagrađivana komedija Kerekesh Teatra u kojoj se na nogometnom terenu u NK Žbunju s krticama bori domar Stjepan Radički. Osim što isproba sve moguće metode koje su ikad ikome pale na pamet kako bi otjerao krtice, na teren mu dolaze pomoći i odmoći razni prijatelji i neprijatelji, među kojima su i Žarko Potočnjak, bivši ministar Linić, Siniša Popović, Massimo, Policajac z Mača i mnogi drugi. Više od 15 likova u predstavi, na maksimalno duhoviti način, tumačio je mladi i nagrađivani glumac Jan Kerekeš koji je za “Krtice” bio i nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta 2015., a režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš.

„September v Središću“ nastavlja se 10. rujna Danima otvorenih vrata Spomen doma rudarstva – Cimper, suvremeno opremljenog interpretacijskog centra koji se bavi poviješću rudarstva na području Murskog Središća, a u Centru za kulturu 13. rujna održat će se Susret zborova udruga umirovljenika Međimurske županije.

 

Skip to content