Šetnjom novom trasom šetnice u Murskom Središću odali počast rijeci Muri

Uoči Međimurskog dana rijeke Mure – markiranje šetnice u Murskom Središću
17/04/2021
Sigurniji promet u Murskom Središću
20/04/2021

Šetnjom novom trasom šetnice u Murskom Središću odali počast rijeci Muri

 

Ove je nedjelje, 18. travnja, u Murskom Središću obilježen Međimurski dan rijeke Mure. Glavna svrha obilježavanja širenje je svijesti o važnosti očuvanja krajobraza uz rijeku Muru. Grad Mursko Središće posljednjih se godina u potpunosti okrenuo rijeci Muri i popularizaciji ljepota tog krajobraza, a prošle je godine na inicijativu gradonačelnika Dražena Srpaka odlučeno i da se šetnica uz rijeku Muru spoji sa svetomartinskom, što je ove godine i realizirano.

Rodila se tako prilika da se ovogodišnji Međimurski dan rijeke Mure obilježi prvom organiziranom šetnjom po novoj trasi šetnice. Zahvaljujući PD Bundek i predsjednici Sonji Vršić, trasa je već djelomično markirana, a u nedjelju se upravo u njihovoj organizaciji odvila i prva šetnja. Šetnji se priključio i gradonačelnik Dražen Srpak, koji je šetačima predstavio nekoliko postojećih sadržaja, a najavio i buduće. Neki će se realizirati uskoro, poput odbojkaškog, nogometnog i košarkaškog igrališta kod skele Fusek, a za neke će trebati pričekati ulazak Republike Hrvatske u zonu Schengena, poput mostića kod Zeva.

Na povratku su šetači išli rutom kraj spomen obilježja kod jame Maj 3 i kod Bundeka, čime su tematski i obuhvaćene dva osnovna turistička proizvoda koje Grad Mursko Središće razvija – predivni krajobraz rijeke Mure i industrijska baština u vidu rudarstva i naftaštva.

Skip to content