Shang-Chi i legenda o deset prstenova te Avanture obitelji Bigfoot ponovo oživljavaju kino u Gradu Rudara

MAŽORETKINJE MURSKOG SREDIŠĆA-s državnog prvenstva vratile se bogatije za 8 medalja i plasmanom na Europsko prvenstvo u Poreču
07/09/2021
Kazne i obaveze plaćanja odvoza smeća nadoknadit će se kroz sredstva koja se isplaćuju kroz gradski proračun
07/09/2021

Shang-Chi i legenda o deset prstenova te Avanture obitelji Bigfoot ponovo oživljavaju kino u Gradu Rudara

U sklopu projekta prekogranične suradnje Cross Cultural Tool – Kit u Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću ovaj vikend počinje prikazivanje filmova koji su besplatni za građanstvo. U subotu, 11. rujna, u 20.00 sati prikazat će se Shang-Chi i legenda o deset prstenova, a u nedjelju u 17.00 sati Avanture obitelji Bigfoot. Ulaznice se mogu podići na blagajni centra za kulturu dva sata prije kino projekcije.

Filmska je umjetnost u Murskom Središću desetljećima okupljala mlade i stare. Prvi su se filmovi u nekadašnjoj Sokolskoj dvorani, kasnije poznatoj kao Partizan, povremeno prikazivali još prije Drugog svjetskog rata. Pedesetih je godina započela gradnja dvorane današnjeg Centra za kulturu „Rudar“, a godine 1959. osnovana je ustanova Kino „Rudar“. U trenucima kad je još uvijek rijetko koja kuća imala televizor, a ako je imala, nipošto televizijski program nije obuhvaćao i aktualnije filmske naslove.

Kino je tako ubrzo postalo kultno mjesto u kojem se odvijao društveni život, stjecala su se prijateljstva i ljubavi, a uživalo se i u raznim domaćim i stranim filmskim hitovima. Dvorana je u pravilu bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Šezdeset godina nakon prvog osnivanja Kina „Rudar“ Grad Mursko Središće aplicirao je na Ministarstvo kulture opremu vrijednu više od 300.000,00 kn, digitalni kino sustav dostatan za prikazivanje najnovijih naslova. Šezdeset godina nakon osnivanja Kina „Rudar“ ostvareni su preduvjeti da se kino na velika vrata vrati u grad. Zbog pandemije je to nakratko odgođeno, međutim, počevši s ovim vikendom, pa do kraja godine, gledatelji će u Murskom Središću moći uživati u najaktualnijim filmskim naslovima.

Skip to content