Sigurnost nema cijenu

Korisnici usluge odvoza bio otpada neće plaćati višu cijenu
04/02/2022
Program za zaljubljene u Centru za kulturu „Rudar“
07/02/2022
Korisnici usluge odvoza bio otpada neće plaćati višu cijenu
04/02/2022
Program za zaljubljene u Centru za kulturu „Rudar“
07/02/2022

Grad Mursko Središće ima tri Dobrovoljna vatrogasna društva, tri dobra i uspješna DVD-a koji su dobro opremljeni i koji su dobro obučeni za sve zadaće koje dođu, a tiču se spašavanja ljudi i imovine.Grad Mursko Središće je u zadnjim godinama u njihovo opremanje uložio preko dva miljuna kuna. Svi su dobili nova kombi vozila, mala navalna vozila, drugu opremu, a njihove prostorije i garaže također su građene ili adaptirane .Očekuje se ubrzo i nabavka novog navalnog vozila za DVD Mursko Središće. Vrijedno rade ono što im je zadaća, a odlaze i na more u požarnoj sezoni pomagati dalmatinskim DVD-ima u zaštiti jadranske obale i turista.

DVD Mursko Središće ove godine slavi 140 godina postojanja, pa ih je gradonačelnik Dražen Srpak predložio za županijsku nagradu Zrinski jer su to zaista i zaslužili. Danas su preuzeli kombinirani uređaj za spašavanje unesrećenih osoba iz vozila. Uređaj radi na baterije pa je jednostavnije njime rukovati, što je jako važno zbog brzine spašavanja. Grad je financirao nabavku u iznosu od 52.000,00 kn.

Danas su naši vatrogasci na Hrastinki, koja usput rečeno danas izgleda kao park,te ćemo joj početi tražiti novu namjenu, uvježbavali rad s novim uređajem a iz priloženog videa vidi se da znaju što rade. Daj Bože da će se ovaj uređaj koristiti samo u vježbama, ali ako bude trebalo, u nedaj Bože nekoj nemilom situaciji pokazati će svu svoju snagu.

 

Skip to content