Stari Sokolski dom i službeno u vlasništvu Grada Mursko Središće!

Dobra suradnja Grada Mursko Središće i ŽUC Međimurske županije
06/05/2021
Potpisan ugovor za asfaltiranje prometnica u naselju Hlapičina
06/05/2021

Stari Sokolski dom i službeno u vlasništvu Grada Mursko Središće!

Nakon dva desetljeća dvorana se vratila u ruke Grada Mursko Središće

Sokolski dom je kao tada reprezentativna multifunkcionalna dvorana izgrađen godine 1933. To je razdoblje velikog rasta Murskog Središća, ponajviše zahvaljujući ekonomskoj i gospodarskoj snazi Ugljenika Peklenica i ugljenokopa Kraljić & Majhen. Osim kao sportska dvorana i vježbalište, Sokolski dom je služio i kao kulturni centar u kojem su se prve generacije Serjojnčara susrele s igranim filmom. Kao i svi ostali Sokolski domovi u Hrvatskoj, nakon Drugog svjetskog rata bio je poznat kao Dom partizana i služio je središćanskim sportašima sve do novog tisućljeća. Izgradnjom nove sportske dvorane, Sokolski dom prešao je u ruke Ministarstva financija za potrebe arhiva granične policije.

Uređenjem prostora Upravnog odjela Policijske postaje Mursko Središće stvorili su se uvjeti za povratak dvorane u ruke Grada. Danas je između Ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata i gradonačelnika Grada Mursko Središće potpisan darovni ugovor kojim je nakon dva desetljeća Sokolski dom vraćen u ruke Grada.

Cilj je sportsku dvoranu urediti kroz projekte financirane iz EU i nacionalnih fondova, kako bi ona ponovo služila sportašima i učenicima. Za brojne sportske udruge polako ponestaje prostora, a kako je cilj proširiti školu i uvesti jednosmjensku nastavu, dvorana će služiti i učenicima osnovne škole.

Skip to content