Sukreacijom zabave glumaca i publike proslavljena prva Noć kazališta u Centru za kulturu „Rudar“

U Križovcu održana izložba Udruge slobodnih umjetnika „Mura“ iz Podturna
20/11/2022
Kraljice duhovne glazbe za Advent u Centru za kulturu „Rudar“ – rezervirajte svoje ulaznice
21/11/2022

Sukreacijom zabave glumaca i publike proslavljena prva Noć kazališta u Centru za kulturu „Rudar“

Ove se godine Centar za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću prvi put priključio manifestaciji Noć kazališta. Za izvođače je izabrana umjetnička organizacija Improvgrupa.002, skupina vrsnih i svima dobro poznatih međimurskih glumica i glumaca koji su publici priuštili inovativni improvizacijski show/performans na kojem se izvode dramske situacije izmišljene na licu mjesta, prema prijedlozima iz publike.

Publika i glumci tako su sukreirali sat i 45 minuta čiste zabave, cjelovečernji program nakon kojeg su svi dvoranu napustili zadovoljni.

Mario Jakšić, Alen Barbić, Silvio Štefanac, Dalibor Strišković i Kristina Štebih predvođeni voditeljem Brunom Kontrecom, afirmativnim su i nenametljivim pristupom očarali publiku, koja je jedva čekala glumce staviti u novu situaciju iz koje bi se nakon toga uspješno izvlačili. Program od gotovo dva sata u zabavi je prošao vrlo brzo i sigurni smo da ovo nije posljednji performans ove ekipe u Centru za kulturu „Rudar“, te da će publika koja je sada bila prisutna i ona nova koja će se pridružiti na sljedećem druženju jedva dočekati smisliti nove izazove za ovu ekipu improvizacijskih majstora.

Ta vrsta showa nije previše zastupljena na hrvatskoj kulturnoj sceni, ali sigurni smo, prema viđenom, da će kroz godine rasti i razvijati se s Improvgrupom.002 kao pionirima na sjeveru Lijepe naše.

 

Skip to content