Suradnja Grada i poduzetnika

[ JAVNI POZIV ] program promidžbe malih poduzetnika s područja grada Mursko Središće
19/01/2021
Program ruralnog razvoja Indikativni plan objave natječaja 2021. godine
20/01/2021
[ JAVNI POZIV ] program promidžbe malih poduzetnika s područja grada Mursko Središće
19/01/2021
Program ruralnog razvoja Indikativni plan objave natječaja 2021. godine
20/01/2021

Grad Mursko Središće od 2013. godine početkom godine organizira Susret poduzetnika, gospodarstvenika, obrtnika i OPG-eva s područja grada, kako bi im se prezentirale mjere zapošljavanja, programi EU fondova i nacionalni programi, mogućnosti i način prijave na natječaje, te financijske pogodnosti koje mogu iskoristiti. Ove godine susret poduzetnika svakako će se održati u nešto kasnijem terminu, ako i kad to dozvole epidemiološke mjere.

Nizom mjera se pomaže; ovisno o visini investicije poduzetnici se oslobađaju plaćanja komunalnog doprinosa od 25%,50%,75% ili pak 100%  koji ulažu više od 3 milijuna kuna u nove gospodarske objekte, kroz program kreditiranja grad će subvencionirati kamatne stope za program investicija privatnog sektora u visini od 2% (gdje je utvrđena kamatna stopa 3% ) i kamatne stope za program poduzetništvo mladih, žena i početnika u visini od 1,5% (gdje je utvrđena kamatna stopa 2%) za cijelo vrijeme trajanja kredita, poticajna i konkurentna cijena zemljišta u gospodarskoj zoni od 5 eura, a što je i dokaz da su sve čestice rasprodane i da su pokrenute aktivnosti za proširenje zone, izlazi se u susret prilikom novih gospodarskih investicija promjenom urbanističkog plana i prostorno planskog uređenja, s Večernjim listom sklopljeni je ugovor u svrhu promocije i promidžbe lokalnih poduzetnika ….

vakvim konkretnim mjerama grad želi pomagati lokalnim privrednicima. Poduzetnici itekako aktivno koriste i upoznati su s programima EU fondova i nacionalnim programima, a u tome im pomaže i grad i Javna ustanova za razvoj Međimurske županije „Redea“ i druge konzultantske tvrtke koje su odradile nekoliko uspješnih projekata za poduzetnike …. I u vrijeme pandemije gospodarski subjekti oslobođeni su ili u potpunosti ili djelomično komunalne naknade, zakupnici javne površine su također djelomično oslobođeni plaćanja korištenja javne površine. Javni pozivi, natječaji, mjere uvijek se objavljuju na portalima i web stranici.

Skip to content