SURADNJA S PRVIM SUSJEDIMA

Srce i duša festivala – članice i članovi KUD-a Mura Mursko Središće
05/09/2022
Predstava „Krtice“ na nogometnom igralištu izletišta Skela – Fusek
07/09/2022
Srce i duša festivala – članice i članovi KUD-a Mura Mursko Središće
05/09/2022
Predstava „Krtice“ na nogometnom igralištu izletišta Skela – Fusek
07/09/2022

Grad Mursko Središće i Občina Lendava 2019. godine potpisali su Sporazum o suradnji. Tako je dogovorena suradnja u različitim područjima poput sporta, kulture, turizma, društva, gospodarstva,… Grad Mursko Središće i Občinu Lendava vežu stoljetne veze, a dobrosusjedski odnosi i suradnja sa susjedima je od vitalnog značaja za kvalitetu života u obje lokalne zajednice te se kroz suradnju isto tako može ubrzati razvoj na svim područjima.

 

Danas je u Občini Lendava održan sastanak između gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka i zamjenika župana Občine Lendava Ivana Koncuta koji trenutno obnaša funkciju župana jer je župan Janez Magyar u Slovenskom parlamentu. Sastanku su prisustvovali i suradnici gradonačelnika i župana, a tema istog bila je vezana uz suradnju i moguće zajedničke projekte.

 

Tako su se proanalizirale želje i potrebe Grada i Občine te je zaključeno da ima potencijala za suradnju na raznim poljima. Polja željene suradnje su od turizma, sporta, kulture, gospodarstva, komunalne usluge do zaštita okoliša.

 

Gradonačelnik je ponovno istaknuo potrebu za izgradnjom biciklističke staze od Murskog Središća do Lendave, a zamjenik župana je to apsolutno podržao te je predloženo da se i s Gradom Lenti u Mađarskoj dogovori oko navedenog pa da biciklistička staza bude kružna kroz tri države.

 

Također, na sastanku je zaključeno da će se intezivirati aktivnosti, da će se pratiti sve najave mogućih javnih poziva za EU fondove, a u planu je da Grad Mursko Središće pristupi EGTC asocijaciji koja okuplja više slovenskih i mađarskih partnera, a koji se također mogu prijavljivati za financiranje raznim projekata iz Europske unije.

Skip to content