Tamara Korunek Lesar i Marko Žerjav 1. rujna u Centru za kulturu „Rudar“

Poduzetnici, prijavite se za besplatne savjete mreže mentora u okviru projekta BOND 2
23/08/2023
Idući tjedan ponovno tretiranje komaraca
23/08/2023
Poduzetnici, prijavite se za besplatne savjete mreže mentora u okviru projekta BOND 2
23/08/2023
Idući tjedan ponovno tretiranje komaraca
23/08/2023

Tamara Korunek Lesar i Marko Žerjav 1. rujna u Centru za kulturu „Rudar“

Ulaznice su besplatne – evo kako do njih

 

Svim zaljubljenicima u glazbu u Međimurju dobro su poznata imena Tamare Korunek Lesar i Marka Žerjava. Svojim su nastupima uveličali nemali broj svečanih događanja, a sada će ovo dvoje vrsnih akademskih glazbenik održati i koncert u Murskom Središću. Održat će se u sklopu manifestacije September v Središću, u petak, 1. rujna u 19.00 sati u Centru za kulturu „Rudar“. Tamara i Marko međusobno su prepoznali sličan glazbeni senzibilitet te već duži niz godina intenzivno surađuju. Njihove zajedničke izvedbe su svježe, tople i muzikalne. Ovom prilikom moći ćete uživati u mješavini domaće i strane glazbe, kako i u tradicionalnim međimurskim napjevima.

Ulaznice su besplatne i možete ih rezervirati putem interneta – OVDJE KLIKNI ili osobno na blagajni Centra za kulturu „Rudar“ sljedeće dane:

Subota, 26.8. od  16.00 do 22.00 sati

Nedjelja 27.8. od 16.00 do 22.00 sati

Petak, 1. rujna od 17.00 sati


O IZVOĐAČIMA:

Tamara Korunek Lesar je sopranistica iz Nedelišća. Pjeva, kako kaže, otkad zna za sebe pa je tako još prije osnovne škole počela s pjevanjem u dječjem zboru. Kroz osnovnu i srednju školu bila je članica mnogih zborova i vokalnih skupina te se uz to bavila glumom u nekoliko kazališnih družina. Uz gimnaziju Josipa Štolcera Slavenskog pohađala je pripremni program Glazbene škole u Varaždinu u klasi profesorice Blanke Tkalčić, dok je diplomu solo pjevačice stekla na Akademiji za glazbu i scensku umjetnost u Beču u klasi profesorice Rannveig Brage-Postl. Usavršavala se kod brojnih poznatih dirigenata te kazališnih i opernih redatelja. Nakon studija sa svojim radom nastavlja u rodnom Međimurju. Trenutačno se bavi organizacijom glazbenih programa, pedagoškim radom i raznim projektima klasične, popularne i tradicijske glazbe.

Marko Žerjav, akademski je glazbenik gitarist i profesor gitare. Rođen je u Čakovcu 1979. godine. Nakon završene osnovne škole i osnovne glazbene škole u Čakovcu, upisuje prirodoslovno-matematičku gimnaziju u Čakovcu, a potom i srednju Glazbenu školu u Varaždinu. 1998. godine upisao je studij klasične gitare na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Istvána Römera, gdje je i diplomirao 2002. godine. 14 godina radio je u Glazbenoj školi u Varaždinu, nakon čega se zapošljava u Umjetničkoj školi „Miroslav Magdalenić“ u Čakovcu. 2017. godine promoviran je u zvanje profesor savjetnik. Od 2013. predaje gitaru i u vlastitoj privatnoj glazbenoj školi – Studio Žerjav. Tijekom svog glazbenog školovanja usavršavao se kod mnogih renomiranih gitarskih. Bavi se aranžiranjem popularnih i tradicionalnih pjesama.

Skip to content