Treba sporije voziti

Osnovan novi Stožer civilne zaštite Grada Mursko Središće
09/06/2021
O zbrinjavanju otpada uči se od malih nogu
11/06/2021
Osnovan novi Stožer civilne zaštite Grada Mursko Središće
09/06/2021
O zbrinjavanju otpada uči se od malih nogu
11/06/2021

Grad Mursko Središće s pripadajućim naseljima, osim Štrukovca i Križovca je u provedbi projekta aglomeracije, što u naravi znači da se po većini gradskih ulica vrši iskop za postavljanje fekalnih cijevi, a u nekim ulicama uz to, mijenjaju se i ostale instalacije.

Takav obuhvat radova neminovno i neizbježno posljedično izaziva u vremenu tih radova prekopane ulice koje će se nakon toga sanirati. Trenutno je najveći problem u ulicama Martinska i Frankopanska u kojima su radovi na postavljanu fekalnih cijevi gotovi, međutim slijedi izmjena plinskih instalacija, dok u Frankopanskoj ulici i izmjena elektro instalacija. To su radovi koji se vrše jedanput u 50 godina i nužno su potrebni za funkcionalnost u napajanju energentima te adekvatnoj odvodnji. Građani vrlo dobro razumiju da to izaziva određene poteškoće i strpljivi su, ali isto tako  se očekuje od svih koji prometuju po tim ulicama da brzinu kretanja smanje na najmanju moguću mjeru kako bi ljudi koji tu žive što lakše podnijeli teret koji ovaj projekt nosi sa sobom.

Ako se vozi sporo, prašina je puno manja, a i vibracije ili pak „prštenje“ kamenja koje može kod velikih brzina izazivati štete na ostalim osobnim vozilima, ozljeđivati pješake i biciklist pa čak i razbijati prozore na kućama. Stoga molimo vozače da i oni budu strpljivi i razumni i da voze što sporije. Iz Grada upućena je i zamolba Policijskoj upravi Međimurskoj da se u spomenutim ulicama pojačano kontrolira pridržavanje prometnih propisima.

Radovi na Martinskoj ulici na izmjeni plinske mreže su već trebali započeti, a započeti će čim stigne potrebni naručeni materijal, a to znači vrlo brzo. Nakon toga isti radovi će biti izvršeni i u Frankopanskoj ulici, te nakon toga slijedi presvlačenje novim asfaltnim slojem obje ulice.

Ulica Matije Gupca će ovih dana dijelom dobiti grubi asfalt, a u narednih nekoliko tjedana će cijela biti prekrivena grubim asfaltom. Usporedno s tim radovima kreće gradnja pješačke staze te će i ona, ali i cijela ulica dobiti fini asfalt do Velike Gospe, jer kad bi se sad postavio i fini asfalt, isti bi se zbog gradnje staze uništavao.

U naselju Hlapičina su radovi na projektu aglomeracije također u tijeku. Za sanaciju ulica iza aglomeracije  provedeni je postupak jednostavne nabave te je također sve spremno za sanaciju ulica nakon aglomeracije.  Radovi u naselju Peklenica započinju uskoro te se i tamo analizira potrebitost osiguravanja sredstava za sanaciju ulica.

Gradsko naselje Križovec zbog konfiguracije terena spada u aglomeraciju Podturen te se projekt predviđa realizirati u narednom razdoblju dok će se gradsko naselje Štrukovec prema informacijama iz Međimurskih voda rješavati posebnim projektom također u narednom razdoblju, zbog istog problema, konfiguracije terena.

 

 

 

 

 

Skip to content