U 2023. GODINI ZA KAPITALNE INVESTICIJE NK „PLAVI“ PEKLENICA DOBIVAJU 400 TISUĆA KUNA

RADOVI NA AGLOMERACIJI MURSKO SREDIŠĆE PRIBLIŽAVAJU SE KRAJU
28/10/2022
Martinje u gradu rudara na Šetnici sv. Barbare u četvrtak 10. studenog
31/10/2022
RADOVI NA AGLOMERACIJI MURSKO SREDIŠĆE PRIBLIŽAVAJU SE KRAJU
28/10/2022
Martinje u gradu rudara na Šetnici sv. Barbare u četvrtak 10. studenog
31/10/2022

U 2023. GODINI ZA KAPITALNE INVESTICIJE NK „PLAVI“ PEKLENICA DOBIVAJU 400 TISUĆA KUNA

Grad Mursko Središće vodi brigu o tome da se sva naselja razvijaju ravnomjerno. Jako je važna aktivnost Mjesnih odbora s kojima pak gradonačelnik Dražen Srpak već dugi niz godina odlično surađuje i oni zapravo sugeriraju potrebe za realizacijom određenih manjih komunalnih zahvata, a isto tako i ulaganja u kvalitetu življenja po svim segmentima, počevši od komunalnog uređenja, rada s udrugama, ulaganja u društvene domove, vjerske objekte, a svakako obzirom na veliki broj sportskih udruga i za njihove dobre uvjete takmičenja.
Danas, u subotu 29.10.2022. gradonačelnik Dražen Srpak je s članovima Mjesnog odbora Peklenica te predsjednikom i članovima Uprave NK „Plavi“ održao sastanak u cilju završnog dogovora oko ulaganja u bolje uvjete natjecanja za NK „Plavi“ koji su članovi 1. ŽNL te su klub s dugogodišnjom tradicijom i dobrom organiziranošću. Predsjednica VMO Ivana Maltarić zbog poslovnih obaveza nije mogla nazočiti sastanku.
Naselje Peklenica je najveće naselje iza Murskog Središća te svakako i tu činjenicu treba uzeti u obzir kod ulaganja. Ove godine napravljena je fasada na objektu NK “Plavih”, a već prije, kroz kapitalna ulaganja, Grad je pomogao s uređenjem krovišta, sanitarnih čvorova, preuređenjem društvenih prostorija, sanacijom travnjaka, dokupom snage električne energije, a za zaokruživanje ciklusa ulaganja u objekte i sportski teren NK “Plavih” potrebno je još napraviti navodnjavanje zbog većeg isušivanja terena jer je u neposrednoj blizini odvodni kanal, urediti plato na poziciji od objekata do travnjaka koji će ujedno služiti i kao malonogometno igralište za djecu i mlade te rekonstruirati rasvjetu terena. Riječ je o ulaganju od gotovo 400 tisuća kuna.Obzirom što je gradonačelnik Dražen Srpak od rujna i saborski zastupnik te plaću dobiva iduće dvije godine u Hrvatskom saboru riječ je o približno istom bruto iznosu te je rekao da novac koji se zbog toga oslobađa u Gradskom proračunu usmjerava prema potrebama Peklenice .
Već prije su održani sastanci na kojima je član Mjesnog odbora Franjo Novinić zadužen za sport i sportske udruge ukazao na potrebu pokretanja tih projekata, a naravno i predsjednik NK “Plavih” Rudolf Goričanec te je zaključeno da se napravi analiza financijskih mogućnosti te da se po mogućnosti uvrste u proračun za 2023. godinu. Obzirom što je okvir proračuna za 2023. godinu gotov te će i do kraja studenog biti usvojen proračun od strane Gradskog vijeća gradonačelnik Dražen Srpak je na sastanku izvijestio članove Mjesnog odbora te vodstvo NK „Plavih“ da je u Proračunu za 2023. godinu osiguran novac za projekt automatskog navodnjavanja, asfaltiranja platoa od ograde do sportskog objekta te dio novaca za rekonstrukciju rasvjete.
Članovi Mjesnog odbora, a posebno Franjo Novinić zadužen za sport, zahvalio se što je od strane gradonačelnika i Grada prepoznata potreba za ovim ulaganjima, a predsjednik NK Plavih Rudolf Goričanec i nazočni članovi Uprave također.
Ne zaboravljaju se ni ostale sportske udruge, a pogotovo one koje za svoje takmičenje i djelovanje trebaju vlastite sportske terene i objekte pa se tako ove, a i iduće godine i ostalim nogometnim klubovima pomoglo s kapitalnim ulaganjima te se tako u Hlapičini na sportskim objektima NK „Mure“ radi rekonstrukcija kako bi se uredili sanitarni čvorovi te povećala kvadratura samog objekta i sufinancirat će se postavljanje navodnjavanja terena. Za NK „Torpedo“ u Križovcu osiguran je novac za rekonstrukciju sportskih prostorija, a NK „Hajduku“ iz Štrukovca osigurana su sredstva za rekonstrukciju grijanja u sportskom objektu. Svakako će se sa time nastaviti i u godinama koje dolaze kako bi se u svim udrugama osigurali primjereni uvjeti natjecanja i djelovanja. U Murskom Središću na „Šoderki“ djeluje hrvatski treće-ligaš NK „Rudar“ te škola nogometa i tu je trenutačno u realizaciji projekt gradnje tribina i rekonstrukcije travnjaka. Iza gola prema rijeci Muri planirano je izgraditi malonogometni teren te je u tu svrhu izrađen glavni projekt, a financiranje će se prijaviti u NPOO. Također je u tijeku izrada glavnog projekta rješavanje pravno imovinskih poslova te ishođenje građevinske dozvole za Sportski park u ulici Franje Koroša gdje bi se izgradilo nogometno igralište s umjetnom travom, atletska staza, borilište za skok u dalj i skok u vis te bi se time nekako za iduća desetljeća osigurali primjereni uvjeti za bavljenje sportom u najsjevernijem gradu. Za projekt rekonstrukcije stare sportske dvorane koja bi pak značajno riješila opterećenje sadašnje sportske dvorane još uvijek čekamo rezultate prijave za financiranje iz mjere 7.4.1.
Skip to content