U Centru za kulturu „Rudar“ 3. travnja kopamo „Kanal“

Za posljednji vikend ožujka uz putopisno predavanje i Izgubljeni grad i Pjevajte s nama 2
22/03/2022
U Murskom Središću održan sastanak partnera na projektu PRŠI – projekt razvoja širokopojasnog interneta
25/03/2022

U Centru za kulturu „Rudar“ 3. travnja kopamo „Kanal“

U nedjelju, 3. travnja u 18.00 sati u Centru za kulturu „Rudar“ na rasporedu je najnovija predstava dramske sekcije KUD-a Mura iz Murskog Središća – „Kanal“. Ulaz je besplatan i svi željni smijeha i kazališta moraju se samo pojaviti prije početka predstave i ugodno smjestiti u velikoj dvorani centra za kulturu. Donosimo i najavu predstave od umjetničkog voditelja dramske sekcije Ivana Goričanca:

Gradom Blatogradom vlada snalažljiva i, za primijetiti je, korumpirana gradonačelnica s tankom većinom. Petu joj vreba ambiciozna liderica oporbe. Poslušna i pomalo servilna tajnica drži tri vogla ureda. Rezolutna poglavarka za kulturu i protokole drži svoju liniju. Na drugoj strani vage svagdašnjeg života stoje lokalni grobar, prostodušna osoba kratkog dometa i mještanka, predstavnica naroda koji na važnosti dobiva samo u izborno vrijeme. Grad je pred kolosalnim projektom. Na otvorenje radova dolazi ministar. Sprema se epski protokol svečanosti. Dan prije spektakla vlast se suočava s bizarnim činom opstrukcije. Slijedi čudesno kamuflirana noćna intervencija, a identitet sudionika noćne operacije za vrijeme izvedbe predstave službena fotografkinja niti najkvalitetnijom tehnologijom nije uspjela utvrditi …

Ovo je najkraća naznaka fabule predstave KANAL dramske družine KUD-a MURA iz Murskog Središća. Veterani murskosredišćanskog teatra Štefanija Žganec, Jelena Moharić, Mirjana Šoštarić, Marina Rajf, Melita Nađ i Josip Rob suvereno drmaju scenom, monolozima i unakrsnim dijalozima i trijalozima postižu smijeh i pljesak u valovima, četrdesetak minuta drže tonus predstave na višem levelu, a kako sve skupa završava nova publika može saznati već 3. travnja, u matičnom kazalištu CZK Rudar Mursko Središće. Nabrusite lopate pa pred scenu. Kopanje kanala počinje točno u 18 sati.

Skip to content