U Hlapičini održana sveta misa povodom spomendana mjesne zaštitnice sv. Ane

Sakrijte se od ljetnih vrućina pred filmsko platno – Malci, Thor i Elvis ovotjedne filmske poslastice u Centru za kulturu „Rudar“
23/07/2022
Biciklisti se još jednom vratili u Mursko Središće
27/07/2022

U Hlapičini održana sveta misa povodom spomendana mjesne zaštitnice sv. Ane

Hlapičina je mjesto u sastavu Grada Mursko Središće poznato po legendama o viteškim redovima, po nogometnom klubu, čarobnoj prirodi i  po predivnoj crkvi posvećenoj zaštitnici, svetoj Ani. U nedjelju, 24. srpnja u Hlapičini je svečano proslavljeno proštenje sv. Ane i svetu misu je predvodio Mladen Gorupić, župnik Župe svetog Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri, u čijem je sastavu i Hlapičina.

Na području Murskog Središća djeluju čak četiri župe i sa svima je uspostavljena dobra suradnja, pa tako i Župom svetog Martina biskupa, koji je ujedno bio i prvi zaštitnik Središćanaca.. Svetoj misi nazočili su i gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik Mjesnog odbora Hlapičina Dragutin Stojko te načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Martin Srša.

Gradonačelnik Dražen Srpak na kraju je zamolio velečasnog da u njegovo ime zahvali svim mještankama i mještanima Hlapičine na strpljenju zbog provođenja aglomeracije uz obećanje da će završiti ubrzo.

Skip to content