U Križovcu održana izložba Udruge slobodnih umjetnika „Mura“ iz Podturna

Dani smijeha se približavaju – navalite po svoje ulaznice!
20/11/2022
Sukreacijom zabave glumaca i publike proslavljena prva Noć kazališta u Centru za kulturu „Rudar“
20/11/2022

U Križovcu održana izložba Udruge slobodnih umjetnika „Mura“ iz Podturna

Izložbu osobno podržao i gradonačelnik i saborski zastupnik Dražen Srpak

 

U organizaciji Mjesnog odbora Križovec i Društva žena Križovec u društvenom domu u Križovcu je danas, 20. studenog održana izložba Udruge slobodnih umjetnika „Mura“ iz Podturna. Riječ je o prekrasnim radovima u vidu slika, skulptura, željeznih maketa motora, unikata od stiropora i raznih drugih ručnih radova.

Udruga ima trideset članova, od čega je šest maloljetnih, a predsjednica udruge je Nevenka Zrna. Prekrasnu je izložbu osobno posjetio i gradonačelnik Murskog Središća i saborski zastupnik Dražen Srpak. Zahvalio je Mjesnom odboru Križovec na čelu s predsjednikom Markom Strojkom i Društvu žena Križovec na čelu s predsjednicom Gordanom Šoltić na organizaciji ovog divnog događaja. Kako bi što više građana Murskog Središća i Međimurja vidjelo ovu zanimljivu izložbu, uputio je poziv Udruzi slobodnih umjetnika „Mura“ da svoje divne eksponate izlože i u Murskom Središću na Božićnom sajmu, 18. prosinca u sklopu Adventa u gradu rudara.

Čitav je događaj uveličan recitacijama Milene Petković i pjesmom Zlate Varge. U Adventu nas očekuje još važnih društvenih i kulturnih događanja u obnovljenim i uređenim društvenim domovima po svim naseljima s područja Grad Mursko Središće, počevši već sljedeće subote u Hlapičini, gdje nas očekuje uprizorenje drevnog običaja Čehare.

Skip to content