U Murskom Središću obilježen Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Gradu Mursko Središće priznanje za proračunsku transparentnost u razdoblju studeni 2020. – travanj 2021.
03/08/2021
Ljeto uz Muru – u nedjelju 08. kolovoza na šetnici uz rijeku Muru koncert Dominika Padarića
07/08/2021

U Murskom Središću obilježen Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Ulazak hrvatske vojske u Knin 5. kolovoza i oslobađanje teritorija najvažniji su događaji u novijoj hrvatskoj povijesti. Taj je dan osim pobjedi prikladno posvećen i svima onima koji su najveći dio tereta Domovinskog rata iznijeli na svojim leđima. Dan uoči obilježavanja Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja kod spomenika braniteljima – Piramida položen je vijenac i zapaljene su svijeće u čast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima koji su svoj život dali za slobodnu, neovisnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

 

Vijenac i svijeće položili su gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak, potpredsjednik Gradskog vijeća Dragutin Stojko, predstavnici Policijske postaje Mursko Središće te članovi udruge Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranak Mursko Središće i Hrvatskih vojnih ratnih invalida Domovinskog rata – Mursko Središće.

Župnik Marijan Horvat predvodio je molitvu za sve poginule i nestale branitelje. Gradski puhački orkestar Mursko Središće svojim je skladbama upriličio obilježavanje.


U Murskom Središću obilježen Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja 2021.

Skip to content