U Murskom Središću održan Prvi susret zborova Matice umirovljenika Međimurske županije

Susret zborova Matice umirovljenika Međimurske županije u Centru za kulturu „Rudar“
12/09/2022
U nastajanju kazališna predstava o Murskom Središću
14/09/2022

U Murskom Središću održan Prvi susret zborova Matice umirovljenika Međimurske županije

U Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću održan je Prvi susret zborova Matice umirovljenika Međimurske županije, u suorganizaciji Grada Mursko Središće i Centra za kulturu „Rudar“. Sudjelovali su Podružnica umirovljenika Belica, Podružnica umirovljenika Nedelišće, Podružnica umirovljenika Domašinec, Podružnica umirovljenika Mihovljan i Udruga umirovljenika Čakovec. Okupljenima se prije početka susreta obratio i gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak, a tročlano povjerenstvo u sastavu prof. Branko Magdalenić, Krunoslav Kamenić i Antun Šimunić imalo je tešku zadaću odabrati pobjednika.

Povjerenstvo je naglasilo da su svi zborovi bili na razini, međutim, trebali su odabrati najbolje. Pobjednikom ovog susreta tako je proglašena Udruga umirovljenika Čakovec.

Umirovljenici su tako kroz međusobno druženje i održavanje kvalitetne glazbene manifestacije došli i do onog najvažnijeg, očuvanja kulturne baštine Međimurja. Po glazbenoj manifestaciji uslijedilo je zajedničko druženje i večera.


 

Skip to content