U Murskom Središću održan sastanak vezan uz provedbu aglomeracije

Gradonačelnik Dražen Srpak na Danu Štajerske
26/08/2021
Grad Mursko Središće ulaže u djecu i mlade
28/08/2021
Gradonačelnik Dražen Srpak na Danu Štajerske
26/08/2021
Grad Mursko Središće ulaže u djecu i mlade
28/08/2021

U Murskom Središću održan sastanak vezan uz provedbu aglomeracije

Gradonačelnik Dražen Srpak inzistira da se sve ulice sa započetim radovima asfaltiraju do zime

 

U Murskom Središću odvija se veliki projekt aglomeracije, ukupne vrijednosti veće od 165 milijuna kuna. To je najveći infrastrukturni projekt u povijesti Murskog Središća i njime se trajno rješava pitanje otpadnih voda. Osim aglomeracije, mijenjaju se i plinske instalacije, rekonstruira električna mreža, rekonstruirala se najstarija ulica u Murskom Središću i jasno je da sve navedeno nosi sa sobom i određene probleme.

Kako bi se radovi uspješno nastavili, gradonačelnik Dražen Srpak je u Murskom Središću sazvao sastanak svih uključenih strana, Međimurskih voda, Županijske uprave za ceste, Međimurje plina, nadzornih inženjera, stručnih službi Grada Mursko Središće, HEP-a i izvođača radova.

Gradonačelnik je svima zahvalio na doprinosu i istaknuo kako je riječ o stogodišnjem projektu. Cilj je sastanka detektirati nezavršene stvari i dogovoriti što skoriju sanaciju, kako bi se građanima olakšao svakodnevni život. Gradonačelnik je upozorio na prioritete i inzistira da sve ulice u kojima su radovi započeti do zime budu prekrivene barem nosivim slojem asfalta, s čime su se izvođači radova složili. Istaknuo je da razumije objektivne probleme koji nastaju zbog promjena na tržištu, radne snage, pandemije koronavirusa i vremenskih uvjeta, međutim, ne može se dopustiti da se zima dočeka s raskopanim ulicama. Gradonačelnik je upozorio i na ulicu Vladimira Nazora, u kojoj se nalazi škola, dom zdravlja i sportska dvorana, te zamolio izvođače da požure s radovima i asfaltiraju odmah po završetku postavljanja plinskih instalacija i priključaka.

Plan je da Ulica Vladimira Nazora bude sanirana do 15. rujna, Martinska ulica bude u potpunosti sanirana do 1. listopada, a Frankopanska ulica do 15. studenog, čime bi ulice koje spajaju gornje i donje Međimurje bile u potpunosti sanirane. Te su ulice prioritet, a gradonačelnik je upozorio i na probleme u Murskoj ulici, Ulici Franje Koroša i Ulici Slatine, te zamolio sve uključene stranke da ubrzaju i sanaciju tih ulica. Do kraja rujna, prema dogovoru bi trebao biti postavljen i novi sloj asfalta u Ulici Matije Gupca. Prema planu napreduju radovi i u ostalim naselja s područja Murskog Središća.

Gradonačelnik je sve uključene strane zamolio za nastavak uspješne komunikacije i suradnje, kako bi se građanima svakodnevica što prije vratila u normalu.

Skip to content