U Murskom Središću svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Turistička zajednica područja „Mura i gorice“
02/08/2022
Do Sv. Martina na Muri je već produžena, a sada je želja i do Podturna
04/08/2022

U Murskom Središću svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Jedan od najvažnijih datuma u novijoj hrvatski povijest je 5. kolovoza, kada su snage Hrvatske vojske ušle u Grad Knin i oslobodile velik dio oslobođenog teritorija, a u sljedećim danima i čitav prostor tzv. SAO Krajine.

Taj je dan osim pobjedi prikladno posvećen i svima onima koji su najveći dio tereta Domovinskog rata iznijeli na svojim leđima. Dan uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja kod spomenika braniteljima – Piramida i spomenika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Murskom Središću položen je vijenac i zapaljene su svijeće u čast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima koji su svoj život dali za slobodnu, neovisnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

Vijenac i svijeće položili su gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak, potpredsjednici Gradskog vijeća Renata Kovačić i Dragutin Stojko, načelnik Policijske postaje Miljenko Vrbanec sa suradnikom te članovi udruge Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranak Mursko Središće i Udruga Hrvatskih vojnih ratnih invalida Domovinskog rata – Mursko Središće.

 

Skip to content