U nastajanju kazališna predstava o Murskom Središću

U Murskom Središću održan Prvi susret zborova Matice umirovljenika Međimurske županije
14/09/2022
Poziv: Pošaljite tekst i fotografije za Središćanske novine do 31. listopada 2022.g.
15/09/2022

U nastajanju kazališna predstava o Murskom Središću

Grad Mursko Središće ima bogatu povijest, povijest građenu na položaju uz rijeku Muru i kruhu sa sedam kora zarađenim u rudnim jamama. Ideja je bogatu povijest prezentirati, što je već djelomično i realizirano kroz interpetacijske centre rudarstva i naftaštva svečano otvorene na Dan grada ove godine, a u planu i postupku realizacije još je lokacija na području grada.

Centar za kulturu „Rudar“ uz sponzorstvo Grada Mursko Središće pokrenuo je novi projekt čiji je cilj sačuvanje, popularizacija, prenošenje povijesti i tradicije na nove generacije i u konačnici – zabava. Riječ je o kazališnoj predstavi koju će izvoditi mješoviti sastav dramske sekcije KUD-a Mura i Malog kazališta Mursko Središće, uz ostale glumice i glumce koji će se željeti priključiti. Dramski tekst napisala je nagrađivana autorica Kristina Štebih, a redateljsku palicu preuzeo je voditelj dramske sekcije KUD-a Mura i Makamusa, Ivan Goričanec. Naziv predstave je „Globina“i radnja je smještena u tridesete godine prošlog stoljeća. Prati tipičnu središćansku rudarsku obitelj koja se bori za bolju svakodnevicu.

Ova najava ujedno je i poziv svim zainteresiranim glumicama i glumcima, kako malima tako i velikima, da se uključe ovaj projekt koji zahtjeva širok glumački ansambl. Pratite nas i uskoro ćete saznati i gdje i kako se možete prijaviti. Mursko Središće kao trajni dom hrvatske pučke drame marljivo radi na razvoju vlastite kazališne scene, a nadamo se da će se i naša kazališta ubrzo naći na prestižnom Festivalu hrvatske pučke drame.

Skip to content