U punom društvenom domu u Peklenici predstavljena knjiga Vladimira Sovara

Važna kulturna nedjelja u Murskom Središću
18/06/2023
GRAD MURSKO SREDIŠĆE OSIGURAO SREDSTVA ZA SUFINANCIRANJE 10 STIPENDIJA DEFICITARNIH ZANIMANJA
19/06/2023

U punom društvenom domu u Peklenici predstavljena knjiga Vladimira Sovara

            Knjiga Moja Vulica – zapisi o staroj Peklenici predstavljena je u punom društvenom domu u Peklenici u nedjelju, 18. lipnja. Riječ je o rukopisu o Peklenici iz četrtdesetih, pedesetih i šezdesetih godina, jednom svijetu koji danas više ne postoji te je time knjiga još važnija.

U odsutstvu autora koji je u Australiji, knjigu su predstavili urednik Zoran Turk i lektorica Anita Novak. Prisutne je pozdravila predsjednica Vijeća mjesnog odbora Ivana Maltarić, a posebno je iznenađenje na predstavljanju bio i dolazak poznate hrvatske spisateljice Sanje Pilić. Anita Novak je predstavila i samog autora, iznijela nekoliko zanimljivih crtica o jeziku kojim je knjiga pisana, dok je Zoran Turk govorio o značaju ove knjige za povijest Peklenice.

Riječ je o prvoklasnom izvoru koji nam prenosi detalje kojih nema u službenim dokumentima i da ih autor nije zapisao, bili bi trajno zaboravljeni.Prema želji autora, tiskano je knjiga za svako domaćinstvo, pa i više od toga i svi Pekleničari u Peklenici ili izvan Peklenice, te svi ostali zainteresirani za knjigu mogu se javiti predsjednici Vijeća mjesnog odbora Ivani Maltarić ili mailom na adresu Centra za kulturu „Rudar“.

Skip to content