U Štrukovcu održano proštenje u čast Majke Božje Škapularske

Danas i sutra tri nova filmska hita u Centru za kulturu „Rudar“
16/07/2022
Grad Mursko Središće poziva građane za pružanje smješta izbjeglim osobama koje su napustile svoje domove uslijed rata u Republici Ukrajini
18/07/2022

U Štrukovcu održano proštenje u čast Majke Božje Škapularske

U čast Majke Božje Škapularske ili Gospe Karmelske u nedjelju, 17. srpnja 2022. godine, u Štrukovcu se je održalo tradicionalno proštenje. Današnju Svetu misu je predvodio župnik Mario Križanac, a Crkveni zbor župe Selnica pod vodstvom Julijane Kočila prekrasno je pjevao. Uz mnoštvo vjernika svetoj misi prisustvovao je i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, kao i članovi Mjesnog odbora Štrukovec.

Štrukovec je najmanje naselje u sastavu Grada Mursko Središće, no nipošto nije najmanje važno. Mjesto je to vrijednih ljudi kojima vjera igra važnu ulogu u životu, pa su već do sada dali nekoliko župnika. Štrukovec je u sastavu Župe svetog Marka u Selnici, s kojom Grad Mursko Središće, baš kao i s ostalim okolnim župama dobro surađuje i svake godine kroz kapitalne donacije pomaže održavanje sakralnih prostora.

Kroz Štrukovec će u dogledno vrijeme proći i pješačko – biciklistička staza koja će spajati Mursko Središće i Čakovec, a barem glavnom prometnicom i aglomeracija.

 

Skip to content