U subotu 25.06.2022 održan je 10. SUSRET CRKVENIH ZBOROVA

Kup Grada u lovu ribe udicom na plovak
27/06/2022
Dobrovoljno vatrogasno društvo Mursko Središće obilježilo 140 godina svoga postojanja.
27/06/2022

U subotu 25.06.2022 održan je 10. SUSRET CRKVENIH ZBOROVA

PJEVALO SE BOGU NA ČAST,

čista i otvorena  srca , na 10. SUSRETU CRKVENIH ZBOROVA ŠTRIGOVSKOG DEKANATA, u župi  Marije Kraljice i sv. Ladislava Mursko Središće.

U subotu 25.06.2022 održan je 10. SUSRET CRKVENIH ZBOROVA

ŠTRIGOVSKOG DEKANATA, u župi  Marije Kraljice i sv. Ladislava Mursko Središće.

Događaj je organiziran kao završnica tridesete godišnjce djelovanja župnog zbora, te uoči PROŠTENJA SV. LADISLAVA  i manifestacije DANI GRADA MURSKO SREDIŠĆE.

Na inicijativu gospodina Milovana Horvata voditelja zborova iz župe sv. Juraj na Bregu , prvi susret i kasnije još nekoliko održano je župi sv. Juraj na bregu, zatim u Selnici, Sv. Martin na Muri- Hlapićina i sada 10. Susret u Murskom Središću.

Započelo se sv. misom koju je predvodio župnik Marijan Horvat. Nakon mise i blagoslova, župnik je najavio zborove, a  svim pjevačima obratio se gradonačelnik Dražen Srpak s par riječi, uručio buket voditeljici domaćeg zbora Danijeli Sabo i zaželio  svim pjevačima puno uspjeha u pjevanju, sa željom da se nastavi  sa takvom tradicijom i dalje.

Voditeljica programa gospođa Marijana Nvak svojom najavom,

uvela nas je u svijet crkvenih pjesama. Predstavilo se sedam zborova i vokalnih skupina iz 5 župa dekanata. Svi zborovi su se predstavili sa tri pjesme.

ZBOR ŽUPE SV. MARKA SELNICA, klavirska pratnja Marija Magdalena Kočila,   voditeljica zbora  Julijana Kočila

VOKALNA SKUPINA  ŽUPE SV. KATARINE GORNJI MIHALJEVEC   voditeljica skupine Danica Gašparec

ZBOR MLADIH „SERAFINI“  ŽUPE PRESVETOG TROJSTVA NEDELIŠĆE, FILIJALA PUŠĆINE, pratnja: gitara- Sara Dovečar, klavir- Jelena Grubić,vjeroučiteljica Kristina Kobal, voditeljica zbora Jelena Grubić

MUŠKA VOKALNA SKUPINA PJEVAČKOG ZBORA ŽUPE  SV. JURAJ NA BREGU ,voditelj skupine Milovan Horvat.

ZBOR ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU,voditelj zbora Milovan Horvat

VOKALNA SKUPINA  „DOĐI SLIJEDI ME“  ŽUPE MARIJE KRALJICE       I SV. LADISLAVa, pratnja: klavir Danijela Sabo, gitara Neno Srpak voditeljica skupine Janja Kontrec

ZBOR ŽUPE MARIJE KRALJICE I SV. LADISLAVA MURSKO SREDIŠĆE, pratnja: klavir Emanuel Kontrec, flauta Veronika Kontrec, gitara Neno Srpak, voditeljica zbora Danijela Sabo

 

Na kraju programa svi pjevači su se sjedinili u veliki zbor i zajedno zapjevali pjesmu U SLAVU SVETOG SRCA, čiji smo blagdan proslavili dan prije. Druženje uz pjesmu i bogate delicije nastavilo se u krugu crkve na otvorenom. Pjevači se vesele 11. Susretu slijedeće godine koji će se održati u jednoj od župa dekanata.

Crkveni zbor se zahvaljuje župniku Marijanu Horvatu, na velikoj pomoći oko organizacije cijelog događaja. Zahvala ide gradu i gradonačelniku Draženu Srpaku, ženama članicama DRUŠTVO ŽENA, cvijećari SALIX, vinogradari NOVAK STJEPAN I MILJENKA, BAR TRSKA, RESTORAN SCHLOSS, MURALISTU, gospođi Boženi Malekoci i svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog događaja.

 

 

 

 

Skip to content