Uspješno održan prvi festival dječjih amaterskih kazališta „Murski patuljci“

STOP BESRAMNICIMA!
03/06/2022
Pretpremijera novog Jurskog parka i u Centru za kulturu „Rudar“
06/06/2022

Uspješno održan prvi festival dječjih amaterskih kazališta „Murski patuljci“

Centar za kulturu „Rudar“ i Grad Mursko Središće od ove su godine domaćin dva kazališna festivala, pri čemu je jedan namijenjen dječjim amaterskim kazalištima. Festival zbog objektivnih razloga vezanih uz pandemiju koronavirusa nije bilo moguće planirati od prošle godine, pa je odluka o održavanju festivala donesena tek po popuštanju mjera. Prvom festivalu odazvala su se četiri kazališta, domaće Malo Kazalište Mursko Središće i Kreativna udruga Bundaš te Gradsko kazalište Čakovec i Bjelovarsko kazalište – skupina Tini Bjelokaz.

Treba napomenuti i da se domaće kazalište Makamus predstavilo  s dvije predstave. Mladi su se umjetnici prikazali u najboljem svjetlu, a za svoje su umijeće bili nagrađeni pizzama i sokovima nakon predstave, nagradama i priznanjima za sudjelovanje i majicama s logom festivala „I ja sam murski patuljak“. Festival je održan pod pokroviteljstvom Grada Mursko Središće i u organizaciji Centra za kulturu „Rudar“ i Dejana Buvača, dugogodišnjeg redatelja dječjih kazališnih predstava i kazališnog pedagoga.

Prve je Murske patuljke u ime gradonačelnika Dražena Srpaka službeno otvorio ravnatelj Centra za kulturu „Rudar“, Zoran Turk. Tehnička podrška na svim predstavama bio je dugogodišnji predsjednik KUD-a Mura i naš tehničar Slavko Bregović. Želja je festival pretvoriti u tradicionalni, povećati broj kazališta i razvijati generacije umjetnika, ali i publike koje nadolaze.

Pripreme za Murske patuljke 2023. već su započele i sigurni smo da će murski patuljci obogaćivati kulturni život Murskog Središća i Međimurja u godinama što dolaze. Veliko hvala i umjetnicima i publici na predivna dva dana.

Skip to content