Uspon na Mount Everest, Batman i Škola čarobnih životinja u Centru za kulturu „Rudar“

Mursko Središće – obilježen Dan rudara 2022.
02/03/2022
Zaključci 20. sjednice kolegija gradonačelnika
02/03/2022

Uspon na Mount Everest, Batman i Škola čarobnih životinja u Centru za kulturu „Rudar“

Prvi vikend ožujka u Centru za kulturu „Rudar“ donosi pregršt akcije, bilo da je riječ o predavanju i stvarno doživljenim događajima ili fikciji i najnovijoj ekranizaciji legendarnog stripovskog junaka, odnosno Batman te još jednoj dječjoj poslastici – sinkroniziranoj obiteljskoj avanturi „Škola čarobnih životinja“.

Predavanje Maria Celinića u uspronu na Mount Everest održat će se u petak u 19.00 sati i  ujedno je humanitarnog karaktera, jer će se prikupljati sredstva za planinarsko-edukativni izlet djece Udruge udomitelja djece Međimurja, a, osim toga, bit će prilika za kupnju planinarske literature.

U subotu i nedjelju u 20:00 sati je novi blockbuster DC – a, Batman. Bezvremenski stripovski junak u najnovijoj filmskoj adaptaciji borit će se s Riddlerom, odnosno Zagonetkom, jednim od najpoznatijih neprijatelja velikog borca za pravdu.

U ranijem terminu u subotu i nedjelju, u 17:00 sati prikazat će se sinkronizirana obiteljska avantura „Škola čarobnih životinja“. Škola čarobnih životinja šarena je vesela akcijska pustolovina prema istoimenoj knjizi nagrađivane dječje autorice Margit Auer o neobičnoj školi u kojoj djeca dobivaju čarobnu životinju za prijatelja. Priča prati novu djevojku u gradu – Idu (Emilia Maier). Ida se morala doseliti u novi grad i sada je učenica škole Winterstein. Teško joj je u novom razredu i ne uspijeva sklopiti prijateljstva, pa joj na prvi dan škole pripadne mjesto uz autsajdera Bennija (Leonard Conrads). Jednog dana njezina učiteljica upoznaje djecu s Mortimerom Morrisonom, koji putuje svijetom tražeći “čarobne životinje”. Svaka od ovih životinja je predodređena da postane srodna duša jednom od učenika. Od svih njih, pridošlica Ida i autsajder Benni prvi su u razredu koji dobiju čarobne prijatelje. Otad Benni uz sebe ima drevnu, mudru kornjaču Henriettu, a Ida ima lukavu lisicu Rabbat.

Nova učenica Ida ubrzo će postati zvijezda razreda, a kada u školi počnu nestajati razni predmeti, djeca i čarobne životinje morat će se udružiti kako bi riješili misterij školskog lopova.

Ulaznice za filmske projekcije su 25,00 kuna, odnosno 15,00 za djecu, studente i umirovljenike, te 60,00 kuna za obiteljsku ulaznicu.

 

Skip to content