VELIKA POMOĆ GRADU MURSKO SREDIŠĆE – 850 TISUĆA KUNA ZA TRIBINE

Predstavljanje zbornika o vremenima kriza u povijesti Međimurja na jesen
27/07/2022
Super ljubimci stižu u Centar za kulturu „Rudar“
30/07/2022
Predstavljanje zbornika o vremenima kriza u povijesti Međimurja na jesen
27/07/2022
Super ljubimci stižu u Centar za kulturu „Rudar“
30/07/2022

VELIKA POMOĆ GRADU MURSKO SREDIŠĆE – 850 TISUĆA KUNA ZA TRIBINE

GRADONAČELNIK DRAŽEN SRPAK POTPISAO UGOVOR S MINISTARSTVOM TURIZMA I SPORTA O SUFINANCIRANJU GRADNJE TRIBINE NA NK „RUDARU“ U IZNOSU OD 850 TISUĆA KUNA

 

Nogometni klub „Rudar“ je najstariji nogometni klub na području grada Mursko Središće te ujedno i najviše rangirani klub koji se natječe pod ingerencijom HNS u 3.HNL. U klubu ujedno djeluje i odlično organizirana škola nogometa s 8 uzrasnih kategorija, s uključenom brojkom od 150 djece i mladića. Kadeti su bili na kraju prvenstva 2021./2022. prvaci 2. Hrvatske lige sjever, a u Školu nogometa su uključena djeca iz Murskog Središća i okolnih mjesta i općina. Time je učinjeni značajan iskorak u kvaliteti rada s djecom, a obzirom na kvalitetu i broj djece za sve nogometne klubove s čijeg su područja uključena djeca u rad ŠN Rudar osiguravaju se u budućnosti nogometno školovani igrači. Naravno da je uz ljudski faktor važan i onaj materijalni s kojim se osiguravaju uvjeti za treninge i natjecanje. Kroz zadnjih par godina u dogradnju novih sportskih prostorija Grad Mursko Središće uložio je oko milijun i pol kuna te su one već dvije godine u funkciji. Iznad novih sportskih prostorija projektom je predviđena manja tribina za nekih 400 gledatelja, a ona ujedno služi i kao krov objekta. Početkom ove godine Grad Mursko Središće proveo je javnu nabavu i osigurao financijska sredstva u iznosu od 2,5 milijuna kuna za realizaciju projekta izgradnje tribina. Usporedno, projekt je prijavljen za sufinanciranje u Ministarstvo turizma i sporta te je odobreno 850 tisuća kuna ili trećina sredstava, a što je jako velika pomoć u realizaciji ovog projekta. Dana 29. travnja 2022. godine temeljem provedene javne nabave potpisan je ugovor o izvođenju radova s najboljim ponuđačem tvrtkom Tekeli projekt inženjering d.o.o. s krajnjim rokom 02.01.2023.g, a sami radovi su već trebali započeti, međutim zbog svih poznatih objektivnih razloga u građevinarstvu, se to još nije dogodilo ali će se s radovima započeti sredinom kolovoza. U projekt izgradnje tribina na NK „Rudaru“ uključena je i revitalizacija travnjaka.

 

Grad Mursko Središće također pomaže i svim ostalim udrugama s područja grada kapitalnim donacijama, a napose onima koji za svoje djelovanje trebaju materijalne resurse te su tako svi nogometni klubovi s područja grada dobili, uz tekuće i kapitalne donacije, još po 35 tisuća kuna za uređivanje infrastrukture na objektima i sportskim igralištima, a NK „Plavi“ iz Peklenice kao drugo najveće mjesto u sastavu grada, također 70 tisuća kuna za uređivanje fasade na sjevernoj strani objekta u svrhu zaštite objekta od vlage.

 

Ovih dana gradonačelnik Dražen Srpak saziva sastanke s Mjesnim odborima i čelnicima udruga na kojima će se utvrditi njihove daljnje potrebe u svrhu osiguravanja dobrih uvjeta za nesmetano funkcioniranje.  Također je potpisani ugovor za projektiranje Sportskog parka na kraju ulice Franje Koroša u spoju sa ŠRC Zalešće, a za koji je otkupljeno 95 posto zemljišta dok će se preostalih pet posto riješiti putem izvlaštenja jer se ne može pronaći vlasnik. Budući Sportski park služiti će kao pomoćno igralište za potrebe treniranja NK „Rudara“, Škole nogometa, a i svih ostalih klubova obzirom što će na njemu biti umjetna trava, a i atletska staza te time i naš Atletski klub rješava pitanje svojih uvjeta za treniranje i natjecanje. Naravno da se planiraju i manje sportske prostorije. Nadamo se da bi se brzo moglo riješiti pitanje izvlaštenja te tako doći u priliku za prijavu u Nacionalni plan oporavka i otpornosti za financiranje. Također je izrađen projekt malog nogometnog igrališta s umjetnom travom i rasvjetom iza sjevernog gola nogometnog igrališta prema rijeci Muri, a za što se već priprema prijava za financiranje kroz EU fondove.

 

Danas je gradonačelnik Dražen Srpak potpisao ugovor o sufinanciranju radova na izgradnji tribine na NK „Rudaru“ što će biti značajna pomoć te se time oslobađaju sredstva iz gradskog proračuna za neke druge potrebe.

 

 

 

 

Skip to content