Vrtić u rujnu besplatan za roditelje djece s područja Murskog Središća

Zaključci 52. sjednice kolegija gradonačelnika
26/07/2023
Kupnja školskog pribora u trgovini ŠKOLSKA KNJIGA
01/08/2023
Zaključci 52. sjednice kolegija gradonačelnika
26/07/2023
Kupnja školskog pribora u trgovini ŠKOLSKA KNJIGA
01/08/2023

Vrtić u rujnu besplatan za roditelje djece s područja Murskog Središća

Dječji vrtić "Maslačak" Mursko Središće

Grad Mursko Središće u cijelosti će pokriti ratu za dječji vrtić za sve roditelje kojima Grad Mursko Središće temeljem Pravilnika o sufinanciranju vrtića ili zasebnim odlukama Povjerenstva za sufinanciranje sufinancira predškolsko obrazovanje djece, bilo u predškolskim ustanovama na području Murskog Središća ili drugim vrtićima.

 

Grad Mursko Središće već godinama provodi niz socijalnih i demografskih mjera za vrtićku i osnovnoškolsku djecu, srednjoškolce, studente i mlade obitelji, mjere koje se realiziraju kako direktnom financijskom pomoći od strane Grada, tako i velikim EU projektima usmjerenima upravo prema ovim skupinama. Veliki su EU projekti usmjereni u predškolski odgoj, kako onaj infrastrukturni kroz koji je prvo izgrađen, a uskoro slijedi i dogradnja vrtića, tako i Svi u vrtić i Vrtić za sve, projekti kroz koje se osigurava nadstandard predškolskog odgoja na području Grada. Neke su mjere i jednokratne, pa je tako Grad Mursko Središće ove godine olakšao roditeljima sa svojeg područja siječanj financirajući u cijelosti vrtić za svu djecu.

Rujan je mjesec povećane potrošnje za roditelje pošto djeca upisuju školsku godinu što snosi određene troškove. Grad Mursko Središće je već osigurao sufinanciranje školskog pribora, a kako bi se roditeljima dodatno olakšao ovaj mjesec, Grad Mursko Središće u cijelosti će pokriti ratu za dječji vrtić za sve roditelje kojima Grad Mursko Središće temeljem Pravilnika o sufinanciranju vrtića ili zasebnim odlukama Povjerenstva za sufinanciranje sufinancira predškolsko obrazovanje djece, bilo u predškolskim ustanovama na području Murskog Središća ili drugim vrtićima.

Roditeljima neće biti isporučena uplatnica, već će Grad u cijelosti podmiriti račun za taj mjesec. To je još jedna jednokratna mjera iz demografskog i socijalnog paketa kojima Grad Mursko Središće pokušava olakšati svojim građanima.

Skip to content