Za Međunarodni dan obitelji koncert udomljene djece i Zagrebačkih solista u Centru za kulturu „Rudar“

Zaključci 24. sjednice kolegija gradonačelnika
11/05/2022
Što smo, kaj smo i kak kuhamo” – tradicionalno kuhanje kotlića u subotu 14. svibnja 2022. godine
13/05/2022
Zaključci 24. sjednice kolegija gradonačelnika
11/05/2022
Što smo, kaj smo i kak kuhamo” – tradicionalno kuhanje kotlića u subotu 14. svibnja 2022. godine
13/05/2022

Za Međunarodni dan obitelji koncert udomljene djece i Zagrebačkih solista u Centru za kulturu „Rudar“

Udruga udomitelja djece Međimurja okuplja udomiteljske obitelji koji su u svoje domove i obitelji prihvatili djecu bez adekvatne roditeljske skrbi da im omoguće odrastanje i pokažu ljubav. Kako su djeca koja dolaze u udomiteljske obitelji ponekad frustrirana i traumatizirana, zbog čega se često teško prilagođavaju novoj okolini, no udomitelji i njihove obitelji nastoje djeci vratiti osmjeh na lice te pružiti bezbrižno djetinjstvo koje svako dijete zaslužuje. U znak zahvalnosti svojim obiteljima na pruženim prilikama, četvero prekrasnih i mladih ljudi pokazat će svoje talente na različite načine; pjevanjem, sviranjem glazbenih instrumenata. Prvi će nastupiti trinaestogodišnji Aleksandar Kovačić, biološko dijete jedne udomiteljske obitelji.

Osim što je izuzetno talentiran u crtanju i slikanju, Aleksandar će na violini odsvirati pjesmu „Bože, čuvaj Hrvatsku“ Đanija Maršana. Nakon njega će braća Dijana i Aleksandar Majhen, koji su sreću i ljubav pronašli u svojoj udomiteljskoj obitelji, pokazati svoje talente. Aleksandar je nedavno i pisao o vlastitoj priči koja je bila objavljena u listu Međimurje. Dvanaestogodišnja Dijana otpjevat će pjesmu Nine Badrić „Dani i godine“, njezin petnaestogodišnji brat Aleksandar, odsvirat će pjesme „The Entertainer“ Scotta Joplina, „Velu luku“ Olivera Dragojevića, slovensku narodnu „V dolini tihi“ i „Yesterday“ od grupe The Beatles. Nakon njih, osamnaestogodišnja Maja Ignac, djevojka koja je s 12 godina došla u svoju udomiteljsku obitelj i tamo procvala, pokazat će svoje vokalne sposobnosti pjesmom „Ederlezi“ Gorana Bregovića.

Za kraj obilježavanja Dana obitelji, Zagrebački solisti održat će se koncert Zagrebačkih solista. Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je 1953. godine u okviru Radio Zagreba, pod umjetničkim vodstvom glasovitoga violončelista Antonija Janigra i riječ je o jednom od najkvalitetnijih hrvatskih glazbenih sastava, koji je do sada održao preko 4000 koncerata po svim kontinentima, uključujući i najčuvenije svjetske glazbene pozornice.

Pozivamo Vas da sa nama proslavite Međunarodni dan obitelji, podržite naše mlade udomljene glazbenike, a zatim uživate i u koncertu Zagrebačkih solista. Program će početi u 16:00 sati na šetnici uz Muru gdje će udomiteljske obitelji pripremiti štand s kolačima te izložiti ručne radove udomljene djece, a u 18:00 sati selimo u Centar za kulturu „Rudar“. Ulaz je besplatan i nije potrebno rezervirati sjedalo.

 

Skip to content