Za sva pitanja oko priključenja na sustav aglomeracije treba se javiti međimurskim vodama

Črni i beli rudari – iz tiska izašla monografija o rudarenju ugljena i nafte na području Murskog Središća
08/05/2023
Održana 13. sjednica gradskog vijeća Grada Mursko Središće
09/05/2023
Črni i beli rudari – iz tiska izašla monografija o rudarenju ugljena i nafte na području Murskog Središća
08/05/2023
Održana 13. sjednica gradskog vijeća Grada Mursko Središće
09/05/2023

Za sva pitanja oko priključenja na sustav aglomeracije treba se javiti međimurskim vodama

Na sjednici Gradskog vijeća održanoj dana 08.05.2023. godine bili su pozvani predstavnici Međimurskih voda kako bi se razjasnile neke nedoumice oko priključenja stanovništva na novi sustav aglomeracije. Na aktualnom satu vijećnica Marijana Breglec postavila je pitanje gradonačelniku oko te tematike međutim on je zamolio predstavnika Međimurskih voda da na pitanje da jasne i precizne odgovore obzirom što je aglomeracija projekt Međimurskih voda koje su bile prijavitelj i čije su stručne službe surađivale s projektantima oko projektiranja.

Na samom početku projektiranja Međimurske vode tražile su da se postojeća gradska kanalizacija snimi što je Grad morao platiti oko 200 tisuća kuna. Rezultatima snimanja projektanti su zatim zaključili da su dijelovi kanalizacije u dobrom stanju te da te ulice neće biti obuhvaćene novim projektom, a Gradu je tada bilo rečeno da u tim dijelovima naselja sve ostaje po starom. Obzirom što su građani dobili nedugo dva pisma Međimurskih voda oko uvjeta i obveze priključenja, predstavnik Međimurskih voda Dario Ban na pitanje vijećnice odgovorio je: „Predstavnici Međimurskih voda već su počeli obilaziti dijelove naselja koji nisu bili obuhvaćeni aglomeracijom te s vlasnicima nekretnina dogovarati mogućnosti i uvjete priključenja. Potrebno je zaobići septičku jamu te fekalne vode spojiti preko revizijskog okna direktno u postojeći sustav, a jedina razlika je prema novom sustavu što u dijelovima naselja koja nisu bila u novom obuhvatu aglomeracije nije priznat trošak revizijskog okna, a trošak spajanja do revizijskog okna i u prvom i drugom slučaju je od vlasnika nekretnine.

Svi koji imaju preko septičkih jama spojenu oborinsku odvodnju u djelu naselja u kojem je postojeći sustav, mogu to i dalje imati.

Za sva pitanja i bilo koje druge potrebe građani se moraju javiti Međimurskim vodama, a ne Gradu, jer Grad nema nikakve ingerencije nad sustavom aglomeracije  i to na broj telefona 040 373 710.  

Svi ostali korisnici sustava aglomeracije koji pak su u obuhvatu aglomeracije tj. u dijelovima naselja u kojima se postavljala nova fekalna kanalizacija će u vrlo kratkom roku također biti kontaktirani od strane Međimurskih voda s informacijom kada će koji dio naselja ići u funkciju tj. kada se građani mogu priključiti na novi sustav.

 

Skip to content