ZAMJENIK DIREKTORA HRVATSKIH VODA DAVOR VUKMIRIĆ OBIŠAO RADOVE NA AGLOMERACIJI MURSKO SREDIŠĆE

„September v Središću“ – „Krtice“ ponovo oduševile i nasmijale posjetitelje
08/09/2022
U subotu, 10. rujna otvoreni dan Spomen doma rudarstva Cimper u Murskom Središću
09/09/2022
„September v Središću“ – „Krtice“ ponovo oduševile i nasmijale posjetitelje
08/09/2022
U subotu, 10. rujna otvoreni dan Spomen doma rudarstva Cimper u Murskom Središću
09/09/2022

ZAMJENIK DIREKTORA HRVATSKIH VODA DAVOR VUKMIRIĆ OBIŠAO RADOVE NA AGLOMERACIJI MURSKO SREDIŠĆE

Danas 09. rujna 2022. godine zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, kao što je obećao na prošlom sastanku u Zagrebu na Hrvatskim vodama održanom 29.08.2022.g, došao je obići radove na aglomeraciji te sanaciji cesta. Na sastanku koji je održan u Zagrebu na traženje gradonačelnika Dražena Srpaka dogovoreni su bili krajnji rokovi za sanaciju cesta u naseljima Peklenica, Hlapičina i Mursko Središće, a također i početak radova, a što se zapravo poklapa s današnjim danom.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić osobno se želio uvjeriti da izvođač radova Tegra sa svojim podizvođačima poštuje dogovoreno. Radovi se prema dogovoru i izvode, a direktor Tegre očituje se i jamči da će krajnji rokovi za završetak sanacije cesta biti ispoštovani, a to znači za naselje Hlapičina kraj listopada, za naselje Peklenica do maksimalno 15. studenog. Također je dogovoreno da se do najvećeg proštenja u Međimurju koje se održava prvu nedjelju u listopadu u Peklenici uredi glavna županijska prometnica.

Završetak sanacije ceste u Frankopanskoj ulici u Murskom Središću od centra do ulice Rade Končara do kraja rujna i od pruge do kraja Murskog Središća prema naselju Peklenica do kraja rujna, a od ulice Rade Končara do pruge do 15. listopada, ulica Brezje najkasnije tijekom mjeseca listopada zbog još nekih potrebnih nezavršenih radova, dok će radovi na sanaciji ceste u Tekstilnoj ulici biti završena do kraja rujna.  Radovi na rekonstrukciji Selske ulice, bivšeg prostora autobusne postaje gdje će biti parkiralište te postavljanje finog sloja asfalta na Trgu braće Radić planiraju se završiti prema ugovoru s izvođačem radova Tegrom do 15. prosinca.

Gradonačelnik zahvaljuje zamjeniku Vukmiriću na pomoći, a također i angažmanu Međimurskih voda i nadzoru u cilju što boljeg napretka projekta i time uspješnog završetka te isto tako izražava razumijevanje za sve objektivne probleme s kojima se izvođač kroz ovaj projekt na dnevnoj bazi susreće. One druge pak koji nisu te prirode treba maksimalno izbjegavati kako bi se ljudima koji tu žive svakodnevica koja je već dvije godine obilježena s raskopanim cestama, a uz to ide onda i prašina i blato, vibracije, štete na automobilima, bila lakša.

Zamjenik direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić izrazio je zadovoljstvo što se je intenzitet radova doveo u visoki nivo te što za sve rokove ima obećanje direktora Tegre te vlasnika Tegre Pomgrada. Građane molimo za još malo strpljenja obzirom što je vidljivo da sve skupa ipak ide prema kraju, a dobrobit ovog projekta vrijednog 250 milijuna kuna je nemjerljiva.

Skip to content